Șefa de personal a unui Spital, condamnată după ce a fost prinsă cu mită ascunsă în fețele de pernă!

Fosta şefă a Departamentului de Resurse Umane de la Spitalul Judeţean de Urgență Ploieşti, a fost condamnată pe 9 martie la trei ani de închisoare cu suspendare, scrie news.ro.

Ea a fost trimisă în judecată pentru luare de mită și sume pe care nu le-a putut justifica, echivalentul a aproximativ 70.000 de euro. Sentinţa nu este definitivă.

Un complet de la Tribunalul Dâmboviţa a găsit-o vinovată pe Florica Preda la acuzația că a luat mită pentru a facilita angajarea unor persoane în spital – fapte comise, potrivit DNA, în perioada august-octombrie 2021.

La percheziții, procurorii au găsit în dormitorul femeii, dar și prin sertare și cărți, banii din șpăgi pe care fosta șefă de la spitalul din Ploiești i-a primit pentru a face angajări sau pentru a muta asistentele de la o secție la alta, în funcție de preferințe, notează ziare.com.

Procurorii DNA au găsit în casa fostei șefe HR a spitalului bani pe care aceasta nu i-a putut justifica: 150.900 de lei, 41.430 de euro, 1.350 de dolari și 80 de lire sterline. Banii erau păstrați în plicuri, fiecare conținând diverse sume, iar o mare parte din valută era ascunsă în fețe de pernă.

Întrebată de unde are acești bani, Florica Preda a invocat o moștenire, o vânzare de teren din 2007, pensia mamei, economiile de-o viață și banii rămași de la soț. Instanța a decis o pedeapsă de închisoare de trei ani cu suspendare și a confiscat toți banii găsiți la percheziții.

Publicitate