Șeful ANPC, la un pas să fie luat la bătaie de un comerciant: „Nu mi-e frică de tine!” – VIDEO

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat un control asupra pieței volante din fața Academiei Militare din București, în acest weekend, descoperind practici comerciale înșelătoare.

Comisarii ANPC au identificat produse din carne și prăjituri pretinse tradiționale, dar provenite de fapt din producție industrială și revândute sub falsa etichetă de „produse tradiționale”.

Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat că majoritatea pretinșilor producători din această zonă nu sunt, de fapt, producători locali autentici. „Slănină românească… ungurească! Am luat una mai devreme. Da, din Ungaria. ‘Producători tradiționali’!”, a afirmat Constantinescu.

În timpul inspecției, președintele ANPC a fost amenințat de unul dintre comercianții care vindeau aceste produse contrafăcute. „Nu mi-e frică de tine! Hai să ne omorâm!”, i-a spus comerciantul într-o reacție violentă.

Constantinescu a răspuns afirmând că nu îi este frică și a subliniat că astfel de reacții violente vin de obicei de la cei prinși în acte ilegale. Ulterior, acesta a relatat incidentul pe pagina sa de Facebook, evidențiind că nu face altceva decât să își îndeplinească atribuțiile în interesul consumatorilor și al respectării legislației.

„Trist este că așa este respectată o autoritate a statului… Mulțumesc și colegilor, care au venit alături de mine, din ziua lor liberă (ora de trezire 04:30)”, a adăugat Constantinescu.

Publicitate