Seful BMW respinge ideea ”electrificării” si spune că nu va renunța la motoarele pe benzină si diesel

Oliver Zipse, conducătorul BMW, a emis declarații ferme într-un interviu acordat în Germania, respingând ideea renunțării la 90% din vânzările mărcii BMW în urma presiunilor din planul de forțare a electrificării Europei promovat de grupările ecologiste.

„Nu intenționăm să renunțăm la motoarele pe combustie. Deschiderea către tehnologie nu reprezintă o întârziere în luarea deciziilor. Mai degrabă, a fost greșit să denigrăm produsele care încă sunt oferite,” a subliniat Zipse.

Zipse a subliniat că în prezent, BMW vinde 90% din vehiculele sale cu motoare pe benzină sau diesel și doar 10% sunt modele electrice, fenomen impus de anumite piețe care încurajează electrificarea.

Din perspectiva vânzărilor, mașinile electrice BMW au fost catalogate ca un eșec, fiind incapabile să concureze cu Tesla Model S sau Model X din punct de vedere al prețului și performanțelor. În schimb, BMW continuă să vândă milioane de mașini echipate cu motoare diesel de ultimă generație.

Zipse a argumentat că clienții care achiziționează modele BMW precum Seria 7 sau X5, plătind peste 100.000 de euro, nu sunt dispuși să-și piardă timpul în timpul încărcării unei mașini electrice. Ei preferă motoarele diesel care oferă o autonomie reală de 1.000 km și care se „încarcă” în doar 3 minute.

În ciuda presiunilor pentru a trece la modelele electrice, BMW a înregistrat vânzări mai mari în primele 9 luni ale anului 2023 comparativ cu întregul an 2022, majoritatea vehiculelor vândute fiind cu motoare diesel.

Această poziție a șefului BMW arată o rezistență semnificativă față de presiunea pentru electrificare și susținerea continuă a motoarelor pe benzină și diesel, subliniind că piața și cererea clienților sunt încă orientate spre aceste tehnologii tradiționale.

sursa: autolatest.ro

Publicitate