Șeful Protecției consumatorilor, înregistrat în timp ce-și folosea influența după un eveniment în trafic! – VIDEO

Într-un incident surprinzător, Horia Constantinescu, preşedintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a fost înregistrat în timp ce încerca să scape de o sancţiune rutieră, folosindu-și influența în mod discutabil.

Înregistrarea, care datează din august 2020, relevă momentul în care Horia Constantinescu a fost oprit în trafic de către un agent al Poliţiei Eforie, iar dialogul dintre cei doi a devenit rapid subiectul principal al discuțiilor pe rețelele de socializare și în presă, informează dcnews.ro.

Publicitate

În loc să prezinte documentele personale și ale mașinii, Constantinescu i-a înmânat agentului său legitimația de la ANPC și a pretins că era în grabă, fiind implicat într-o intervenție la un hotel unde o colegă de-a sa ar fi fost agresată în timpul unei inspecții. Agentul de poliție nu a fost convins de acest argument și l-a rugat din nou să prezinte documentele necesare.

Atunci când situația a devenit tensionată, Horia Constantinescu a apelat la șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, Constantin Glugă, pentru a obține ajutor în rezolvarea situației. Însă, dialogul dintre el și șeful IPJ a scos la iveală că acesta din urmă nu i-a acordat prea mult sprijin în acest context.

Ulterior, Horia Constantinescu a oferit datele personale ale agentului de poliție, ceea ce a dus la noi întrebări cu privire la transparența și etica în tratamentul unui asemenea caz.

Contactat de DC NEWS pentru a oferi o explicație cu privire la acest incident, preşedintele ANPC a negat că ar fi încercat să evite amenda, susținând că a apelat la șeful IPJ pentru a clarifica situația legată de agresarea unei colege.

Cazul a stârnit numeroase discuții în spațiul public cu privire la modul în care anumite persoane publice pot încerca să influențeze abuziv forțele de ordine în beneficiul propriu. IPJ Constanța a fost solicitat să ofere clarificări cu privire la modul în care s-a tratat acest incident, iar răspunsul instituției este așteptat cu interes.

Incidentul ridică întrebări importante cu privire la transparența și responsabilitatea funcționarilor publici și pune în discuție practicile care ar trebui să guverneze relația dintre aceștia și forțele de ordine.

Opiniile cu privire la acest caz sunt împărțite, dar oamenii cer cu tărie ca toți să fie tratați în mod egal în fața legii, indiferent de poziția lor socială sau funcția ocupată.

Publicitate