Sexy-polițiste reținute de DNA după ce ar fi primit șpagă de la patronii unor terase de lux

Dragoș George Voinea, șeful Compartimentului Control Activități Comerciale din Direcția Control Urban din Poliția Locală Sector 1, și alte două polițiste din cadrul aceleiași instituții au fost reținuți de procurorii anticorupție într-un dosar complex, acuzându-i de luare de mită și alte infracțiuni, a informat Direcția Națională Anticorupție (DNA) miercuri.

Potrivit unui comunicat transmis de DNA, Dragoș George Voinea a fost reținut pentru luare de mită în formă continuată și complicitate la fals intelectual. Alături de acesta, au fost reținute și polițistele Mariana Roxana Avram și Florentina Iordache, acuzate de multiple infracțiuni.

Mariana Roxana Avram se confruntă cu acuzații de luare de mită, trafic de influență, fals intelectual, divulgarea informațiilor secrete de serviciu, și instigare la acces ilegal la un sistem informatic. Florentina Iordache este acuzată de luare de mită, trafic de influență și fals intelectual.

Ancheta a scos la iveală că în perioada 2023 – 2024, în timpul unor controale la diverse societăți comerciale din Sectorul 1 al Capitalei, cei trei ar fi solicitat și primit sume între 2.500 și 14.000 de euro, însumând 26.500 de euro. Din această sumă, au primit efectiv 18.000 de euro și 2.500 de lei.

„În perioada 11-20 ianuarie 2023, Avram și Iordache ar fi pretins și primit de la un om de afaceri suma de 6.000 de euro, lăsând să se creadă că au influență asupra unui polițist din cadrul Secției 1 Poliție, pentru a obține o soluție favorabilă într-un dosar de disciplină în construcții”, se precizează în comunicatul DNA.

DNA a mai dezvăluit că cei trei polițiști locali au manipulat sancțiunile și confiscările pentru a beneficia personal de pe urma activităților ilicite ale societăților controlate. De exemplu, au dispus confiscarea unei sume de bani inferioare celei realizate ilicit de una dintre firme, încasările totale nedeclarate fiind mult mai mari decât cele confiscate.

Miercuri, cei trei vor fi prezentați Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Publicitate