De față cu Arafat, s-a sunat la DSP București. NU A RĂSPUNS NIMENI timp de 30 de min!

Angajații DSP București nu au răspuns la niciun apel telefonic într-un experiment live, într-o emisiune la Digi24, la care participa Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne a recunoscut că există o problemă și că o va ridica în cadrul întâlnirilor cu celelalte autorități.

Moderatorul emisiunii, Claudiu Pândaru, i-a propus lui Arafat să încerce live acest experiment, pornind de la acuzațiile făcute de Sindicatul Europol, conform cărora timp de mai multe ore nimeni nu a răspuns la numerele de telefon ale DSP București.

Publicitate

Timp de aproape jumătate de oră, pe fundalul sonor al emisiunii se auzeau apelurile care se finalizau cu mesajul robotului telefonic. Secretarul de stat din MAI a declarat că trebuie verificat sistemul de apelare și trebuie suplimentat numărul angajaților, informează g4media.ro.

După 30 de minute de încercări nereușite de a contacta un angajat DSP București, a răspuns una dintre angajatele de gardă spunând că mai este împreună cu două colege, dar că nu fac față celor șase telefoane care sună în continuu.

Raed Arafat a declarat că Direcțiile de Sănătate Publică nu sunt în subordinea sa, ci a Ministerului Sănătății, dar că va ridica această problemă în următoarele întâlniri cu Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Florentina Iacobi, directorul adjunct al DSP București a declarat că toți angajații răspund la apelurile pe care le primesc, dar că este greu pentru că nu sunt suficienți oameni.

Iacobi a recunoscut că a primit un ordin pentru detașarea a 90 de medici și un alt ordin pentru detașarea a 13 medici epidemiologi, dar că aceștia vor începe munca din 3 august pentru că a cerut suplimentarea forței de muncă abia săptămâna aceasta, când 4 medici epidemiologi și-au dat demisia din cauza volumului de muncă.

Publicitate