ȘOC! Guvernul și Ministerul Sănătății, pe ultimul loc în topul încrederii părinților în instituții

Guvernul este pe ultimul loc în clasamentul încrederii cetățenilor în instituții, atunci când vine vorba despre deciziile cu privire la desfășurarea anului școlar 2020 – 2021.

Concret, 48% dintre părinții din România au încredere “foarte puțină sau deloc” în Executiv, în ceea ce privește planurile de începere a școlii în septembrie. În topul neîncrederii urmează Ministerul Sănătății și apoi Ministerul Educației, scriu cei de la g4media.ro.

Concluziile aparțin sondajului de opinie “Înapoi la școală”, realizat de IRES în parteneriat cu Edupedu.ro, Fundația viață și lumină și Fepal. Studiul a fost realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) în perioada 10 – 14 august 2020, prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), prin consultarea a 1.175 de părinți cu copii de vârstă școlară (5-19 ani) care vor frecventa cursurile în anul școlar 2020-2021.

De cea mai mare încredere în ochii părinților cu privire la deciziile de derulare a noului an școlar se bucură chiar școala. 61% dintre părinți au multă și foarte multă încredere în școală că va lua cele mai bune decizii în ceea ce privește desfășurarea anului școlar 2020-2021, în contextul pandemiei COVID-19. Școala este urmată, în topul încrederii, de Asociația de părinți și de Primărie.

Autorii studiului notează că “încrederea în instituțiile direct implicate în acest proces crește odată cu apropierea de nivelul local. Conform propunerilor venite din partea Ministerului Educației și Cercetării, chiar nivelul local este cel care trebuie să ia hotărârile decisive în ceea ce privește modul de desfășurare a cursurilor în anul școlar care va urma.

Doar că atunci când vine vorba de școală – chiar dacă este instituția creditată cu cea mai mare încredere de către părinți – nu aceasta este instituția care deține informațiile la zi cu privire numărul de cazuri din localitate”.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Publicitate