ȘOC PE SCENA POLITICĂ: IPS Teodosie este luat în calcul pentru alegerile prezidențiale!

Undeva prin ungherele politicii, se discută despre un posibil plan prin care IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, ar putea fi aruncat în luptă pentru funcția de președinte al României, după modelul din Cipru.

Bruno Ştefan a vorbit, într-un interviu acordat DC News, despre posibilii candidaţi la alegerile prezidenţiale din 2024.

„În sondajul pe care o să-l pornesc după Paşti iau în calcul şi pe Ioan Aurel Pop, iau în calcul şi pe Teodosie candidat la preşedinţie – pe modelul cipriot, care au un episcop preşedinte – sunt unii care lucrează la acest scenariu.

În Cipru tot ortodocşi sunt şi iată că au avut succes. Pe un tipar asemănător, gândesc unii o construcţie aşa”, a spus, la DC News, Bruno Ştefan.

Popularitatea bisericii în rândul românilor este în continuare foarte mare, iar IPS Teodosie este cunoscut ca un ”rebel” în ceea ce privește relația cu autoritățile și chiar cu cei din conducerea Bisericii ortodoxe.

Contactat de Antena3 pe acest subiect, IPS Teodosie a declarat: ”Este imposibil! Eu sunt slujitor al lui Dumnezeu și nu m-aș implica în politică, chiar dacă mi-ar cere Dumnezeu. Eu asta vreau să rămân, ceea ce sunt acum, slujitor al lui Dumnezeu.”