ȘOCANT! Bărbat cu un penis uriaș, ajuns personaj de desen animat la TV în Danemarca

DR, televiziunea naţională daneză, a lansat un controversat serial animat pentru copii despre un bărbat cu un penis uriaş. Criticii condamnă ideea, însă există şi susţinători ai ei, scrie The Guardian, conform stiripesurse.ro.

John Dillermand (bărbatul-penis, în daneză, n.r.) are un penis ieşit din comun. Cu ajutorul lui poate întreprinde operaţiuni de salvare, poate picta pereţi, arbora un steag şi chiar fura îngheţata copiilor.

Serialul DRTV despre John Dillermand, bărbatul cu cel mai lung penis din lume care depăşeşte provocările cu ajutorul acestuia, este recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 8 ani.

Programul a stârnit o dezbatere legat de ce ar trebui să conţină un program de televiziune pentru copii.

Premiera a avut loc sâmbătă. De atunci, numeroşi critici au condamnat ideea: „Este acesta mesajul pe care vrem să îl transmitem copiilor în timp ce ne aflăm în mijlocul unui uriaş val #MeToo?”, a spus scriitoarea daneză Anne Lise Marstrand-Jørgensen.

Show-ul a apărut la câteva luni după ce prezentatoarea de televiziune Sofie Linde a demarat mişcarea daneză #MeToo.

Christian Groes, profesor asociat şi cercetător la Roskilde University, este de părere că celebrarea puterii organelor genitale masculine din acest program poate regresa egalitatea. „Perpetuează ideea standard de societate patriarhală şi normalizează ‘cultura de vestiar’… care a fost folosită pentr a scuza mare parte din comportamentul nepotrivit al bărbaţilor. Se vrea amuzant, aşa că este văzut ca inofensiv. Dar nu este. Şi asta îi învăţăm pe copiii noştri”.

Erla Heinesen Højsted, psiholog care lucrează cu familii şi copii, a spus că este posibil ca oponenţii show-ului să gândească prea mult anumite lucruri. „John Dillermand vorbeşte cu copiii şi le împărtăşeşte felul de a gândi – iar copiii găsesc amuzante organele genitale”, a spus ea.

„Show-ul descrie un bărbat care este impulsiv şi nu e mereu în control, care face greşeli – precum copiii -, dar cel mai important, Dillermand îndreaptă situaţia. Îşi asumă responsabilitatea pentru acţiunile lui. Când o femeie din serial îi spune că ar trebui să îşi ţină penisul în pantaloni, spre exemplu, el ascultă. Ceea ce e drăguţ. Este responsabil”.

Højsted a admis că momentul ales pentru prezentarea serialului nu este tocmai potrivit şi este de părere că un show despre corpuri ar fi trebuit să ia în considerare descrierea „diferenţelor şi diversităţii”. „Dar, categoric, nu este un show despre sex”.