ȘOCANT! Directorul DSP Neamţ: „Cu aviz sau fără, cred că explozia tot se producea“

Şeful DSP Neamţ, Radu Firăstrău, face o declarație curajoasă, care va da naștere la multe polemizări în spațiul public. Acesta a declarat: ”Cu aviz sau fără aviz de la DSP, cred că explozia tot se petrecea. S-a vrut un lucru bun, dar…”

Pe plan local, la Neamț, deja au început meciurile politice. Liberalii l-au pus la zid pe Ionel Arsene pentru că Spitalul se află în administrarea Consiliului Județean Neamț, motivând că mutarea secției de terapie intensivă de la un etaj la altul nu ar fi avut avizul DSP Neamț.

Pe de altă parte, declarația directorului DSP arată că de fapt s-a încercat să se facă ceva bun, dar, din nefericire, a ieșit rău.

Interviul realizat de către ”Adevarul” cu Radu Firăstrău, directorul DSP Neamț, scoate la suprafață o serie de lucruri interesante.

Acesta a reiterat că instituţia pe care o conduce nu a primit nicio documentaţie pentru avizarea lucrărilor unui paravan la Secţia ATI a Spitalului de Urgenţă Piatra Neamţ, însă a admis că, probabil, reprezentanţii spitalului lucrau la ea pentru a o trimite DSP

Nu învinovăţesc pe nimeni, s-a dorit a se face un lucru bun pentru pacienţi.“ Şeful DSP Neamţ a declarat fără echivoc că nicio documentaţie pentru lucrările de la ATI nu a ajuns la DSP: „Se ştia că se lucrează la mărirea capacităţii Secţiei ATI, în ideea de a se face un lucru bun pentru pacienţii care aveau nevoie de îngrijiri speciale şi că urmau să fie mutaţi de la etajul trei la doi.

Probabil că se lucra la o documentaţie pe care urmau să o trimită la DSP, una prin care să ni se ceară avizul. Aceasta nu a venit la noi. Direcţia de Sănătate Publică nu avizează circuite electrice, ci circuite epidemiologice.

Nu vreau să învinovăţesc pe nimeni, pentru că ştiu că s-a dorit a se face un lucru bun pentru pacienţi“, a declarat Firăstrău pentru „Adevărul”.

Directorul DSP Neamţ, care este jurist, a mai declarat că, în opinia sa, catastrofa petrecută în Secţia ATI, sâmbătă seară, s-ar fi produs oricum: „Cu aviz sau fără aviz de la DSP, cred că explozia tot se petrecea. S-a vrut un lucru bun, dar… Aşteptăm să vedem ce va stabili ancheta despre cauza incendiului.

Am tot respectul pentru toate cadrele medicale aflate în prima linie a luptei cu epidemia, cele de la ATI, pentru că ştiu în ce condiţii se lucrează acolo, şi asta de opt luni. Am fost şi eu internat în spital, fiind depistat pozitiv cu noul coronavirus“, a mai spus Firăstrău, pentru sursa citată.

Citeste mai mult: adev.ro/qjy03r