ȘOCANT! O femeie care abia născuse a fost externată în papuci și halat, cu copilul în brațe!

O proaspătă mamă din Baia Mare a trăit o experiență traumatizantă după ce a fost externată din Spitalul Județean într-o condiție deplorabilă, fiind nevoită să meargă 120 de kilometri înapoi acasă într-un halat și șlapi, ținându-și bebelușul în brațe.

Incidentul revoltător a avut loc după ce femeia a născut și a fost internată timp de 3 zile pentru naștere și investigații medicale.

Revoltătorul episod s-a petrecut din cauza unei aparente lipse de comunicare între personalul medical și pacient. La externare, la ora 15:00, garderoba era deja închisă, iar femeia nu a putut recupera hainele ei. Astfel, a fost externată în halatul de spital și șlapii pe care îi purta, fără alte alternative.

Conducerea Spitalului Județean Baia Mare a prezentat scuze și a explicat că situația a apărut din cauza lipsei de personal. Managerul spitalului a indicat că, din cauza posturilor blocate, nu este posibilă extinderea programului de externare și că, de regulă, acestea se finalizează până la ora 12:00.

În urma acestui incident umilitor, soțul femeii a fost nevoit să meargă personal la spital pentru a recupera hainele acesteia, iar conducerea unității medicale a prezentat din nou scuze pentru situația delicată creată.

Femeia externată în condiții jignitoare a declarat că s-a simțit umilită și nedreptățită, comparând situația cu o exterminare „precum un câine”, exprimându-și indignarea pentru lipsa de empatie și comunicare într-o astfel de situație sensibilă și vulnerabilă.

Publicitate