ȘOCANT! O notă de 3,5 a fost transformată în 9,75 după contestații!

Un elev din Vrancea, care inițial primise nota 3.50 la matematică, a obținut 9.75 după contestație. De asemenea, mai mulți elevi au înregistrat creșteri semnificative de până la 2 sau 3 puncte la limba română.

În total, 27.640 de elevi au depus contestații la notele obținute la Evaluarea Națională. Peste jumătate dintre aceste contestații au rezultat în creșteri ale notelor. Cazul elevului din Vrancea, care a primit aproape nota maximă după recorectare, a atras atenția asupra procesului de evaluare.

Pe de altă parte, 35% dintre note au scăzut în urma contestațiilor, evidențiind variațiile de evaluare și subliniind importanța unui sistem precis de corectare.

Secretarul de stat Sorin Ion a explicat că nu au fost probleme de evaluare propriu-zisă, ci au existat câteva cazuri punctuale de scanare eronată a lucrărilor. „O neatenție a operatorului care a scanat lucrarea și care a încărcat-o la alt elev decât la cel potrivit,” a detaliat Sorin Ion, referindu-se la situația elevului din Vrancea.

Aceste modificări subliniază necesitatea unor măsuri suplimentare pentru a asigura corectitudinea și transparența procesului de evaluare în cadrul examenelor naționale.

Publicitate