ȘOCANT! Un proiect de Lege permite vânzarea animalelor de la zoo pentru circ sau vânătoare

Șocant! Parlamentarii PNL din Teleorman, Maria Stoian și Ică Florică Calotă, au depus un proiect legislativ prin care se permite, printr-un amendament, vânzarea animalelor „în surplus” din grădinile zoologice pentru vânătoare și circ.

Demersul este, pur și simplu, halucinant, pentru că permite batjocorirea unor animale supuse oricum unui stres constant în captivitate.

Amendamentul prin care aceste animale pot deveni obiectul circului, vânătorii sau sacrificării vine în totală contradicție cu valorile pe care liberalii le-au promovat în campaniile electorale și arată o lipsă de sensibilitate față de drama unor animale care oricum trăiesc anormal în grădinile zoologice, se arată într-un articol documentat de către jurnaliștii de la investigatoria.ro.

Practic, cei doi parlamentari teleormăneni au depus un proiect de modificare a legii grădinilor zoologice și acvariilor publice, pentru a include un amendament care permite sacrificarea animalelor „în surplus” din grădinile zoologice.

Dacă proiectul va trece de proba votului, grădinile zoologice vor avea dreptul de a vinde animalele „pentru sacrificare unităților autorizate în acest sens”, dar și către asociațiile de vânătoare și circuri.

Motivația exprimată de Calotă și Stoian este la fel de bolnavă: „surplusul de exemplare ar duce la degenerare”.

La Piatra-Neamț, primarul municipiului a luat decizia de a închide Grădina Zoologică din localitate în urmă cu câteva săptămâni. Deocamdată nu se știe precis ce se va întâmpla cu animalele de acolo. Cert este că după ce au stat o viață în captivitate, animalele respective vor avea șanse puține de supraviețuire dacă se vor întoarce în mediul natural.

Ele nu mai sunt capabile să vâneze sau să-și procure singure hrana, fiind obișnuite cu mâncarea dată de administratorii grădinii zoologice, iar pe de altă parte nu vor fi în stare să se apere de prădătorii naturali.