Șofer român de TIR găsit gol pușcă de două polițiste: ”Mă uscam la soare”

Un șofer român de camion, aflat în tranzit pe teritoriul francez, a fost reținut pe 16 iunie la Beaune pentru acte de exhibiționism sexual pasiv, potrivit portalului francez de știri Bien Public.

Incidentul a avut loc în timp ce șoferul făcea o pauză într-o zonă izolată. Acesta a explicat polițiștilor că se odihnea după ce făcuse un duș, încercând să se usuce la soare din lipsa unor echipamente adecvate la benzinăria unde staționase.

În documentele instanței se arată că bărbatul a fost găsit gol pe o bancă în afara orașului, continuându-și acțiunile de exhibiționism chiar și în prezența a două femei care, ulterior, și-au dezvăluit calitatea de ofițeri de poliție sau jandarmerie. Românul a recunoscut că a fost găsit într-o situație similară pe 7 aprilie, în aceeași zonă.

Instanța de contencios administrativ din Dijon a hotărât pe 24 iunie anularea celor două ordine emise de prefectul de Côte-d’Or. Primul ordin obliga șoferul să părăsească fără întârziere teritoriul francez, cu interdicția de a circula pe teritoriul Franței pentru doi ani, iar al doilea decret prevedea arestul administrativ pentru 45 de zile.

Instanța a considerat că faptele presupuse nu reflectă o amenințare reală, menționând lipsa detaliilor precise asupra împrejurărilor de timp sau loc ale incidentelor. În urma deciziei, șoferul român a fost eliberat și a primit o compensație de 1.000 de euro din partea statului francez.

Publicitate