Șofer român, judecat pentru un accident cu 2 morți: ”A fost voia lui Dumnezeu, se întâmpla și fără mine la volan!”

Într-un proces desfășurat marți, în Olanda, un român în vârstă de 37 de ani a declarat în instanță că accidentul mortal produs acum trei ani pe N240 s-ar fi putut întâmpla și în absența sa ca șofer, susținând că a fost „voia lui Dumnezeu”, informează libertatea.ro.

Incidentul rutier a provocat moartea a două persoane și rănirea altor opt, inclusiv pe el însuși. George C. este acuzat că ar fi cauzat accidentul, iar procurorul a solicitat o pedeapsă de opt luni de închisoare.

Românul a comparut în fața instanței fără un avocat, dar cu ajutorul unui interpret. El a ascultat acuzațiile aduse de judecători și procuror și și-a asumat responsabilitatea pentru accident.

”Mă gândesc că asta s-ar fi întâmplat oricum. Indiferent dacă eu eram șoferul sau nu”. Judecătorul vrea să fie sigur dacă a înțeles corect declarația, iar românul adaugă: „Cred că acesta a fost planul lui Dumnezeu. Nu înseamnă că nu îmi asum responsabilitatea, dar dacă asta trebuia să aibă loc, s-ar fi întâmplat oricum”.

Versiunea lui George C. diferă de cea a poliției și a procurorului. Acesta susține că nu conducea cu viteză excesivă și că a încetinit înainte de impact. Cu toate acestea, martorii aflați în duba condusă de el au declarat că mașina se deplasa cu o viteză mare și tremura în timpul călătoriei. George a explicat acest aspect prin faptul că vehiculul era vechi.

Anchetatorii au constatat că românul a circulat cu o viteză estimată între 70 și 93 de kilometri pe oră pe un drum cu limită de viteză de maximum 60 de kilometri pe oră. De asemenea, el nu a redus viteza la apropierea de intersecție și nu a acordat prioritate, ceea ce a dus la coliziunea cu o altă mașină care circula pe drumul prioritar N240.

În urma accidentului, două persoane au murit, una dintre ele fiind aruncată din duba condusă de George C. și cealaltă fiind găsită sub mașină după ridicarea acesteia. Opt persoane au fost rănite, inclusiv șoferul român și șoferul celeilalte mașini implicate. Acuzațiile vizează conduita neglijentă și neatentă a lui George C.

Decizia finală în acest caz va fi pronunțată de judecător pe data de 1 august. Familia victimelor și victimele rănite au depus cereri de despăgubire în valoare de peste un milion de euro, iar procesul urmărește stabilirea răspunderii și aplicarea unei pedepse corespunzătoare în funcție de concluziile finale.

Publicitate