Șoferiță româncă de TIR: „Sunt echipe specializate. Te gazează și te trezești sau nu te mai trezești” – VIDEO

În cadrul emisiunii „Departe de România”, Adriana Mureșan, o șoferiță româncă cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu, a dezvăluit faptul că Franța și Anglia se situează în topul țărilor europene cele mai periculoase pentru șoferii de camioane.

Fondatoarea asociației RoOmenia și a comunității Voluntari în Europa a explicat detaliat riscurile la care sunt expuși profesioniștii pe drumurile acestor țări, conform stiri-diaspora.ro.

Publicitate

Potrivit Adrianei Mureșan, Franța ocupă prima poziție în ceea ce privește pericolele pentru șoferii de TIR, din cauza numărului mare de parcări și a unui sistem de supraveghere deficient.

Traficul intens din Franța și infrastructura vastă o transformă într-o destinație riscantă pentru șoferi. În ceea ce privește Anglia, chiar dacă a ieșit din Uniunea Europeană, rămâne pe aceeași treaptă în clasament, având ca probleme principale furturile de combustibil și mărfuri.

Adriana Mureșan a subliniat că atacurile și jafurile în cabină sunt preponderent întâlnite în Franța și Spania, unde hoții, uneori, recurg la gaze paralizante pentru a imobiliza șoferii și a le fura bunurile. Aceasta a relatat chiar și un caz extrem în care un coleg de breaslă a fost complet dezbrăcat în timpul unui astfel de atac.

„Au și gaze, te gazează. Am avut un coleg odată, săracul, m-a sunat după 2 zile, mi-a spus că i-au luat și hainele, a rămas în chiloți când s-a trezit. După ce s-a trezit a reușit să sune de pe un alt telefon că i-au luat tot. I-au furat tot, și hainele, a rămas în chiloți și cu bluza cu care dormea.

Introduc pe sistemul de ventilație, de aerisire sau prin broască, prin butuc, dacă nu pot să deschidă altfel ușa. Sunt camioane deja acum dotate cu sisteme de siguranță auto-deblocare a ușilor și atunci nu mai pot deschide ușa.

Și recurg la această metodă. Am înțeles că folosesc cloroform sau diverse substanțe. Le introduc în cabină și așteaptă, după care tu adormi liniștit, poți să te trezești, poți să nu te mai trezești.

În momentul în care ei consideră că ești destul de bine adormit, sparg un geam, intră iau tot și te trezești după 10 ore, după 20 de ore”, a mai povestit șoferița.

Publicitate