”Somon cu sos meuniére, creveți tempura, icre de știucă cu lime, tartină cu somon fumé pe pat de cartof dulce” – FOTO

O dezbatere aprinsă a izbucnit pe rețelele de socializare după ce detalii despre un eveniment organizat de către Arhiepiscopia Târgoviștei au fost făcute publice.

Evenimentul a avut loc în timpul postului Sfintei Maria și meniul servit a stârnit discuții aprinse în mediul online.

Publicitate

Deși informațiile exacte despre natura evenimentului nu au fost clar specificate, meniul detaliat a generat reacții variate din partea internauților. Mulți au fost surprinși de varietatea și complexitatea specialităților incluse în meniu, contrar așteptărilor pentru un eveniment organizat în timpul unui post religios.

Mai jos, meniul evenimentului:

I. Gustare:

Ruladă de somon;
Blid de pește;
Creveți tempura;
Icre de știucă cu lime;
Tartină cu icre de somon;
Pachețele de primăvară;
Legume asortate;
Tartină cu somon fumé pe pat de cartof dulce.

II. Sarmale cu mămăligă și ardei iute.

III. Fel principal:
Somon cu sos meuniére și legume coapte.

IV. Desert:
Prăjitură.

V. Cafea

VI. Băuturi: Țuică; Vin alb și vin roșu; Apă plată; Apă minerală.

Reacțiile pe rețelele de socializare au fost mixte. Unii utilizatori au exprimat dezamăgirea față de faptul că meniul pare să contravine ideii postului religios, caracterizat de abstinență și simplificare a dietei.

Alții au fost de părere că această alegere culinară ar putea reflecta o preocupare pentru bunăstarea comunității și o oportunitate de a aduna fonduri pentru proiecte caritabile sau de susținere socială.

În timp ce organizatorii evenimentului nu au oferit explicații publice privind selecția meniului, această discuție a adus în prim-plan întrebări despre cum evenimentele religioase ar trebui să reflecte valorile și tradițiile comunității.

sursa: facebook/sentinel.news

Publicitate