Soț și soție octogenari, uciși de COVID la diferență de o oră. Care a fost ultima dorință a femeii

Olga şi Vincenzo, în vârstă de 82, respectiv 83 de ani, locuiau în Sesto San Giovanni, nordul Italiei și formau un cuplu de 63 de ani. Al doilea val al pandemiei de coronavirus le-a fost fatal.

Cei doi bătrâni au murit duminică, la acelaşi spital, la diferenţă de o oră, răpuşi de COVID-19, relatează EFE, citat de site-ul G4Media.ro.

După ce au stat zece zile bolnavi în casa lor, cu febră mare, cei doi au fost spitalizaţi. Deja aveau o saturaţie a oxigenului scăzută. Au murit patru zile mai târziu, așadar, la două săptămâni după ce au luat virusul.

Olga s-a stins prima, iar o oră mai târziu i-a urmat Vincenzo. ”Nu ieşeau din casă, aveau mare grijă, numai bunicul mergea la cumpărături şi la farmacie, dar din nefericire, s-au îmbolnăvit”, a povestit una dintre cele şase nepoate, care a reamintit că cei doi bătrânei sărbătoriseră 63 de ani de căsătorie pe 26 septembrie.

Bărbatul a fost primul care a prezentat simptome, iar în scurt timp s-a îmbolnăvit şi soția lui. ”Timp de peste o săptămână medicul nu a fost niciodată să-i viziteze”, a explicat nepoata lor, Katia. ”Le-a prescris un antibiotic şi a spus că este vorba de gripă, dar era COVID-19”, a precizat ea.

Olga a murit cu haina soțului lângă ea Pe 11 noiembrie, bătrânii au sunat la numărul de urgenţă, deoarece aveau probleme respiratorii și au fost internați la un spital din localitatea vecină. Ultimele zile din viață le-au petrecut în saloane separate.

Olga a dorit să-l simtă pe soţul ei aproape, iar medicii i-au respectat ultima dorință şi i-au permis să păstreze haina soțului lângă ea.