Spitalul modular de la Lețcani, anunțul momentului: vineri va intra primul pacient!

Într-o emisiune la postul Digi24, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat că Spitalul mobil de la Lețcani va primi primul pacient vineri, 16 octombrie.

Ministrul Sănătății: ”spitalul modular este unul de campanie care se poate adapta la mai multe patologii. În patologia Covid circuitele sunt separate și va fi un număr mai mic de paturi.

Publicitate

Din cele 250 de paturi au rămas 150, dintre care ar fi trebuit să fie 48 de paturi pentru Terapie intensivă. Suportul de oxigen care a venit aferent acestui spital nu poate menține în acest moment decât 24 de paturi.

Suntem la etapa de a obține avize de la Mediu și se la Securitatea în construcții. Am promisiunea că vineri, 16 octombrie, va intra primul pacient. În acest weekend s-au verificat tot ce înseamnă aparatură de terapie intensivă iar în zilele următoare personalul va merge pentru un ”training” la fața locului.

Personalul medical va fi detașat de la Spitalul Sf. Parascheva Iași, iar ceilalți de la spitalele din vecinătate sau din județele vecine. În total, vor fi 49 cadre medicale.” – a declarat Ministrul Sănătății.

Publicitate