Starețul unei mănăstirii a dispărut timp de două luni, timp în care s-a căsătorit! – FOTO

Preotul stareț Ignatie de la Mănăstirea Ortodoxă Ucraineană Sf. Ioan Botezătorul din Ruscova, județul Maramureș, a fost dat dispărut de două luni, iar recent s-a aflat că acesta s-a căsătorit, încălcând jurământul monahal.

Imaginile de la nunta starețului au creat un adevărat șoc în rândul enoriașilor, care au aflat de situație de pe rețelele de socializare.

După două luni de absență, preotul stareț Ignatie a apărut în imagini postate pe rețelele de socializare, îmbrăcat în costum de mire și dansând la petrecere alături de mireasa sa.

Acest lucru a stârnit neliniște și întrebări în comunitatea religioasă de pe Valea Ruscovei, unde enoriașii știau că un stareț nu poate să se căsătorească după ce a depus voturile monahale.

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, a explicat că un monah nu poate primi niciodată o binecuvântare de ieșire din monahism după depunerea voturilor monahale și că, dacă alege să o facă, va pierde calitatea de cleric și monah, devenind un simplu mirean.

Situația preotului stareț Ignatie a fost considerată o încălcare gravă a jurământului monahal și a provocat o reacție rapidă din partea autorităților religioase. În prezent, o anchetă este în curs, iar măsurile vor fi luate de către comisia de disciplină a Patriarhiei.

În momentul de față, preotul stareț Ignatie se află sub ascultarea unui duhovnic și ispășește un canon de îndreptare la o mănăstire din țară. Vicariatul Ortodox Ucrainean din România, dependent canonic de Patriarhia Română, a preluat situația și caută să afle mai multe detalii.

Preacuviosul Ignatie Bocicorec a fost numit stareț la Mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul din Ruscova în 2014, fiind extrem de apreciat de credincioșii ucraineni și români. Sub coordonarea lui, lucrările la mănăstire au fost finalizate, iar lăcașul de cult a fost pregătit pentru sfințire.

Încălcarea jurământului monahal și căsătoria preotului stareț Ignatie reprezintă o situație excepțională și șocantă în mediul monahal, atrăgând atenția asupra respectării rigorilor și angajamentelor spirituale din cadrul comunităților religioase.

sursa: libertatea.ro

Publicitate