Studiu: consumul de alcool în cuplu poate prelungi durata vieții și a relației!

Un studiu recent, publicat în The Gerontologist, aruncă o lumină nouă asupra relațiilor de cuplu și a consumului de alcool, evidențiind o posibilă legătură între acestea și longevitatea și calitatea relației.

Potrivit informațiilor furnizate de New York Post, cercetarea condusă de Kira Birditt, profesor și cercetător la University of Michigan, sugerează că partenerii care împărtășesc obiceiuri comune legate de consumul de alcool au mai multe șanse să trăiască mai mult și să aibă o relație mai armonioasă.

Publicitate

Studiul s-a bazat pe analiza a 4.566 de cupluri căsătorite, cu vârsta peste 50 de ani, și a constatat că acele cupluri care au raportat consumul de alcool în ultimele trei luni au avut mai puține conflicte maritale și relații mai lungi în comparație cu cele în care doar unul dintre parteneri consuma alcool sau niciunul dintre aceștia nu consuma.

Deși cercetătorii nu au identificat în mod clar motivul pentru care acest tip de comportament este asociat cu o supraviețuire mai bună, Birditt a subliniat că rezultatele nu trebuie interpretate ca o recomandare de a consuma mai mult alcool. Ea a avertizat că ceea ce poate fi benefic pentru relație nu este neapărat benefic pentru sănătate.

De asemenea, studiul nu a examinat în detaliu relațiile interpersonale zilnice și nu a evaluat impactul lor asupra consumului de alcool în cuplu. Birditt a subliniat importanța realizării unor cercetări suplimentare pentru a înțelege mai bine această relație și a propus investigarea mai atentă a modului în care obiceiurile de consum alcoolic influențează calitatea vieții de zi cu zi a cuplurilor.

Acest nou studiu reprezintă o continuare a cercetării realizate în 2016, care a indicat că cuplurile în care ambii parteneri consumau alcool împreună erau mai fericite decât cele în care consumul de alcool era limitat la un singur partener.

Aceste constatări aruncă o lumină nouă asupra dinamicii relațiilor și a modului în care obiceiurile comune pot influența viața de cuplu și, posibil, chiar longevitatea acestora.

sursa: 3dots.ro

Publicitate