SUA: o autospecială uitată de polițiști pe calea ferată a fost lovită în plin de tren. O tânără încătușată a fost lovită

Un videoclip făcut public de autoritățile din Colorado surprinde momentul dramatic în care o mașină de poliție, uitată de agenți pe calea ferată, cu o femeie încătușată pe bancheta din spate, este lovită în plin de un tren, relatează TheGuardian.

Înregistrarea video, care a fost publicată de poliția din Platteville și Fort Lupton, arată cum Yareni Rios-Gonzalez, în vârstă de 20 de ani, a fost rănită după ce ofițerii celor două agenții au reținut-o într-o mașină de patrulare în timp ce îi percheziționau camioneta în căutare de arme.

Potrivit biroului de investigații din Colorado, oprirea în trafic pe care au efectuat-o ofițerii a fost considerată de mare risc, deoarece au reținut-o pe Rios-Gonzalez sub suspiciunea de infracțiune de amenințare, așa că au urcat-o în partea din spate a unei mașini de patrulare la fața locului.

Un fragment editat din imaginile filmate cu camera de corp și camera de bord postate online arată cum ofițerii caută arme de foc în camionetă și în zona din jur înainte de a se auzi în depărtare claxonul unui tren. Ofițerilor pare să le ia cel puțin 15 secunde pentru a-și da seama că se apropia un tren al Union Pacific.

Odată ce unul dintre ofițeri înțelege că trenul se apropie de mașina de patrulare, aceștia strigă în timp ce un alt ofițer îi spune colegului său să „stea înapoi”.

Un ofițer este apoi arătat în timp ce se întoarce de câteva ori în apropierea vehiculului de patrulare înainte de a fugi în cele din urmă să se adăpostească în timp ce trenul se izbește de mașină, împingând-o câțiva metri mai jos pe șine.

Potrivit avocatului ei, Rios-Gonzalez era inconștientă în momentul în care a ajuns la spital. Ea a suferit numeroase răni, inclusiv o fractură la braț care a necesitat o intervenție chirurgicală, nouă coaste rupte, o fractură de stern și o rană la spate și la cap.

„Ea încerca să atragă atenția polițiștilor, țipând la ei. Ea a încercat să descuie ușa. Avea mâinile la spate și încerca frenetic să deblocheze ușa.

„Nu cred că se parchează vreodată pe o linie de tren. Niciodată”, a spus Wilkinson, acuzându-i pe polițiști pentru rănile lui Rios-Gonzalez. „Asta ar fi evitat întreaga situație. Pur și simplu nu parchezi niciodată pe o linie de tren. Trebuie să parchezi în altă parte.

Potrivit unei declarații publicate de departamentul de poliție din Fort Lupton, „ofițerii au verificat vehiculul suspect pentru a stabili dacă mai era cineva în vehicul.

„În câteva secunde, vehiculul poliției din Platteville, în care se afla femeia reținută, a fost lovit de un tren care se îndrepta spre nord. Ofițerii de la Fort Lupton au chemat imediat asistență medicală și au început măsurile de menținere a vieții”.

Denver Post a relatat că departamentul de poliție din Platteville l-a plasat pe unul dintre ofițerii implicați în concediu administrativ plătit. Într-o declarație pentru ziar, șeful poliției, Carl Dwyer, nu a dezvăluit numele ofițerului și a refuzat să răspundă la alte întrebări referitoare la oprirea în trafic și la accident.

pentru un episod violent în trafic. Oamenii legii au încătușat-o și au urcat-o în autspeciala parcată chiar pe linia de cale ferată. În timp ce o interogau, polițiștii și-au dau seama că se apropie un tren și reușesc să se ferească în ultima secundă. Tânăra nu a reușit să iasă din mașina care a fost lovită în plin. Femeia a supraviețuit accidentului, dar este internată în spital. Polițiștii sunt acum anchetați disciplinar.