Suma RECORD pe care o va cheltui Guvernul cu alegerile locale din cauza pandemiei

Coronavirusul va dubla costurile pentru alegerile locale din 27 septembrie. Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu Buică, are emoţii pentru alegerile ce vor trebui organizate pe timp de pandemie.

Primarii şi consilierii locali vor fi aleşi cu multe măsuri de precauţie, mai ales că secţiile de votare din România nici până la epidemie nu corespundeau normelor impuse de autoritatea
electorală, scriu cei de la mediafax.ro.

Publicitate

Normele epidemiologice pentru secţiile de vot încă nu sunt gata, dar autorităţile vor asigura masca, dezinfectantul şi poate chiar şi mănuşile celor care intră în secţia de votare. Toate acestea măsuri dublează bugetul pentru alegerile locale faţă de europarlamentarele de anul trecut.

Un calcul făcut la acest moment, arată că alegerile locale din septembrie 2020 vor costa statul român aproximativ 200 milioane Euro.

Da, avem emoţii ca toată lumea de altfel, că nu ştim ce se va îmtâmpla de pe o zi pe alta pentru aceste alegeri, dar şi în societate. (…) Avem 19 milione de cetăţeni. Vom avea pentru fiecare cetăţean aceste materiale de protecţie – mască, dacă va fi vorba şi de mănuşi, cât şi de dezinfectant. (…)

Europarlamentarele au costat până în jumătate de miliard de lei, la acest moment calculele noastre simple avem 975 de milioane de lei, deci aproape un miliard de lei, deci, peste 200 de milioane de euro”, a declarat Constantin Mituleţu Buică pentru sursa citată.

Publicitate