Surpriză! Patriarhia CRITICĂ FERM implicarea unui stareț în clipul electoral al unui candidat

Biserica Ortodoxă Română (BOR) critică implicarea starețului Mănăstirii Petru Vodă în campania electorală, prin sprijinul fățiș dat candidatului PNL la Consiliul Județean Neamț, Mugurel Cozmanciuc.

În goana nebună după voturi, ieșeanul Mugurel Corneliu Cozmanciuc, a reușit să îl pună într-o poziție umilitoare pe starețul Mănăstirii Petru Vodă, care a trebuit să accepte să fie filmat în timp ce îl laudă în mănăstire pe liberalul Cozmanciuc, lucru care i-a adus critici din partea Patriarhiei Române, care se dezice de astfel de practici, scriu cei de la stiri-neamt.ro.

Publicitate

Implicarea unui reprezentant al Bisericii, mai ales asocierea unei mănăstiri (!) în sprijinirea fățișă a unui candidat politic în campanie electorală, este total inadecvată și contrară hotărârii ferme a Sfântului Sinod”, arată purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, într-o declarație pentru G4Media.ro.

”Statutul de „stareț” are legătură exclusiv cu paternitatea și autoritatea duhovnicească într-o comunitate monahală, nu cu poziția excentrică în context, aceea de agent electoral. Descrierea onestă a calităților posibil reale ale unui om politic fidel valorilor creștine poate fi făcută în afara campaniei electorale, nu înainte de ziua alegerilor”, a mai spus Vasile Bănescu.

Poziția sa vine după ce arhimandritul Hariton Negrea, starețul Mănăstirii Petru Vodă, a transmis public un mesaj pentru susținerea lui Mugur Cozmanciuc, candidatul PNL pentru șefia Consiliului Județean Neamț.

Clipul video este filmat la o calitate înaltă și este editat, astfel încât imaginile cu starețul și cu mănăstirea sunt însoțite de sigla PNL.

Presa locală de la Neamț spune că, pe ultima sută de metri, liberalii arată cât sunt de disperați după voturi, cel mai proaspăt exemplu fiind cel al senatorului PNL Eugen Țapu Nazare, care continuă să promoveze și să sponsorizeze clipuri cu conținut electoral chiar și astăzi, când campania este interzisă.

Pentru Țapu, legea este facultativă. De dimineață de la ora 8, a sponsorizat un clip mincinos, care lasă impresia că Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț, îl susține pe Mugurel Cozmanciuc. În realitate, clipul este un decupaj video dintr-o emisiune mai veche, în timpurile în care Chitic era membru PNL.

Faptul că sponsorizarea are un buget de până în 100 lei, arată de fapt că senatorul Țapu vrea să-și afișeze mai mult obediența față de Cozmanciuc în vederea susținerii pentru încă un post de parlamentar. Jalnic!, scrie sursa citată.

Publicitate