Surprize majore la exit-poll! Reînvie un vechi partid iar altul nou-nouț intră în Parlament!

Prezența catastrofală la urne în prima parte a zilei riscă să trezească iar monștrii din 2016, informează ziaristii.com.

Surse politice afirmă că, potrivit datelor culese de organizatorii exit-poll-ului CURS-Avangarde, la ora 14.00, PSD conducea încă la nivel național. USR-PLUS e mult sub scorul ultimelor sondaje. Șocul e produs de apariția AUR, peste pragul electoral!

Cifrele trebuie luate cu o mare rezervă nu doar prin prisma celor 7 ore de votare care tind să dea ierarhia peste cap (14.00 – 21.00), ci și de faptul că exit-poll-ul e realizat de oameni apropiați de PSD: Iosif Buble (CURS) și Marius Pieleanu (Avangarde).

Cu aceste precizări, să vedem care erau cifrele exit-poll-ului la ora 14.00.

PSD încă mai era, la ora 14.00, pe primul loc în exit-poll, cu circa 31%. Social-democrații pierd însă teren, în mod accentuat, odată cu trecerea timpului. De dimineață avuseseră chiar peste 35%, dar procentele se topesc pe măsură ce înaintăm spre seară.

Exit-poll-ul nu ține cont și de voturile din diaspora, care vor dilua și mai mult scorul final al PSD.

PNL era, la ora 14.00, pe locul 2, cu circa 28%, relativ staționar față de scorul de dinaintea prânzului.

USR-PLUS ajunsese, la ora 14.00, spre 16%, mult sub estimările sondajelor din ultimele luni. Dar partidul pare să recupereze pe măsură ce trece timpul, pentru că de dimineață era mult mai jos în exit-poll (puțin peste 10%). De asemenea, USR-PLUS va fi împins înainte și de voturile diasporei, acolo unde acest partid va lua un procentaj important.

Marea surpriză (neplăcută) este ascensiunea AUR, partidul conspiraționist, pseudo-ortodox și naționalist, dar care e în realitate puternic susținut din umbră de Moscova. AUR a ajuns, potrivit sondajului exit-poll, peste pragul electoral în jurul orei 14.00!

Mai multe puteți citi aici.