Tânără scriitoare, în vârstă de 20 de ani, găsită moartă în casă din cauza dietelor extreme

Adeline Sheldon, o tânără scriitoare de origine ucraineană, a fost găsită decedată într-un apartament din sud-vestul Moscovei, pe care îl închiriase pentru a doua oară de la aceiași proprietari (soț și soție) în luna ianuarie a anului 2019.

Conform publicației ziaristii.com, care citează Moskovski Komsomoleț, fata a devenit, din nefericire, victima dietelor: se hrănea numai cu alimente de post, sărace în calorii, fără să consume supe sau ciorbe. La un moment dat, deținătorii imobilului, situat în cartierul Ziuzino, au încercat s-o contacteze pentru plata chiriei, dar n-au primit niciun răspuns.

La data de 4 februarie, aceștia au vorbit pentru ultima oară cu Adeline. Totul părea să fie în regulă. „Nu s-a plâns de nimic”, a spus unul dintre proprietari. Câteva săptămâni mai târziu, chiriașa dispăruse parcă fără urmă. Atunci, bărbatul, în vârstă de 59 de ani, s-a deplasat la fața locului. A acționat soneria, dar fără rezultat. N-a putut să deschidă ușa cu cheia sa, fiindcă era încuiată pe dinăuntru. Atunci, el a apelat la serviciile unui lăcătuș.

„În cameră, nu departe de pat, zăcea fără semne vitale tânăra scriitoare. Era clar că fata murise de câteva zile. Igor a chemat degrabă poliția și o ambulanță”, notează ziarul Moskovski Komsomoleț.

Cadavrul Adelinei a fost descoperit pe 22 februarie. Oamenii legii nu au găsit urme ale unei morți violente.

Adeline Sheldon a descoperit pasiunea pentru scris la 12 ani. Conform Moskovski Komsomoleț, ea a studiat încă de la 15 ani la Universitatea din Edinburgh (Scoția), pe care a absolvit-o cu o diplomă în afaceri și economie.

A publicat și o carte dedicată familiei regale franceze din secolele XVII-XVIII. Îi plăceau sporturile ecvestre, dresajul și săriturile din spectacolele de circ. S-a mai ocupat cu dansul, coregrafia clasică și de balet, dar și cu cântatul la pian.