Tarabe cu icoane și ciocolată cu marijuana la Salina Praid. Preot: ”Nu e drog, e cânepă. E unsă cu dragoste”

În ultima perioadă, spațiul public a fost invadat de subiectele consumului de substanțe interzise care au dat naștere la adevărate tragedii. 

Fix în urmă cu 2 ani, un material documentat de cei de la Antena 3, arăta că la Salina Praid – un loc renumit pentru beneficiile sale terapeutice ale curelor cu sare, turiștii au făcut coadă pentru a cumpăra ciocolată cu marijuana.

Acest fenomen neobișnuit a avut loc la intrarea în salină, unde turiștii au putut achiziționa ciocolată cu cannabis de la tarabe, alături de icoane.

„Nu e drog, e cânepă. Această ciocolată nu are mult zahăr, e făcută cu binecuvântare, unsă cu bun-simț, cu dragoste. Este făcută de un părinte din comuna Florești, lângă Cluj”, a declarat preotul care a pus ciocolata cu marijuana în vânzare.

Acest eveniment neașteptat a adus în atenția publicului afacerea de succes a unui preot misionar din Cluj, Dinu Criste, care a fondat atelierul „Christe Chocolatier”. Aici, preotul produce ciocolată premium cu ingrediente neobișnuite, inclusiv ciocolată cu cannabis și foiță de aur.

Ciocolata cu cannabis se alătură altor amestecuri neconvenționale din atelierul părintelui Criste, precum ciocolată cu lavandă, cu chili sau cu dovleac. Această inițiativă inedită atrage atenția turiștilor și ridică întrebări cu privire la regulamentele privind vânzarea acestor produse într-un loc cu vizitatori numerosi și diverse așteptări.

Cine este preotul Dinu Criste

Un preot misionar din județul Cluj i-a impresionat pe antreprenorii de la Imperiul Leilor (ProTV) cu ideea sa de afacere. Fiindcă a făcut mereu lucrarea Domnului, aceea de a propovădui Cuvântul Său și fericirea, preotul a hotărât să pună aceeași rețetă și în lucrurile pământești.

A deschis un atelier de producție a ciocolatei, după rețete belgiene, chiar în satul Sâncraiu. A vrut de la început să creeze un produs premium, de lux, așa că a introdus în compoziție ingrediente dintre cele mai exclusiviste. Cum este și cannabisul (Cannabis sativa), planta care azi este intens utilizată în scop medicinal în state precum SUA și Canada.

Dinu Criste s-a înscris la Imperiul Leilor pentru a solicita antreprenorilor sprijiin financiar în vederea dezvoltării afacerii sale. Preotul ciocolatier a mizat pe 100.000 de euro, bani pe care voia de multă vreme să-i atragă pentru creșterea notoriertății produsului său și pentru creșterea capacității de producție.

Pe lângă întrebările legate de cum vede el dezvoltarea afacerii sale și perioada de amortizare a investițiilor, părintele a fost provocat să dezvăluie cum va putea împăca cele două joburi ale sale, slujirea lui Dumnezeu și dezvoltarea afacerii sale.

„Fiind un preot misionar, nearondat unei parohii, găsesc timp pentru afacere. Într-adevăr, nu lucrez 48 de ore din 24, dar lucrez șapte zile din șapte”, a spus Dinu Criste.

Dinu Criste este un antreprenor în toată regula. În trecut a făcut afaceri și în construcții, după ce a atras un credit bancar de un milion de euro.