Tatăl bărbatului: ”Nu mai are splină deloc. E distrus, l-au nenorocit, i-au rupt coastele și sternul!”

Un bărbat care ar fi acroșat cu mașina un polițist, neoprind la semnal, a ajuns sâmbătă să fie operat de urgență, după ce a fost bătut cu bestialitate de luptătorii SAS, chemați de polițistul vătămat, informează gorjeanul.ro.

ACTUALIZARE: Au fost reținuți polițiștii care au bătut un bărbat până i-au distrus coastele și sternul! (VIDEO)

Dezvăluirea a fost făcută în presa locală și confirmată de cadrele medicale care au păstrat confidențialitatea diagnosticului, spunând că bărbatul a fost operat de urgență, având leziuni în urma unor agresiuni fizice.

Bărbatul de 41 de ani, din orașul Novaci, a ajuns la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu, după ce a încasat o bătaie soră cu moartea de la ”mascații” IPJ Gorj.

El a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență din cauza multiplelor traumatisme pe care le avea în momentul în care a fost adus la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului și se află sub paza polițiștilor, în cătușe, pentru că, a doua zi, Judecătoria Novaci decisese arestarea sa pentru 30 de zile, notează gorjexpres.ro. 

”La data de 20 mai a.c., ora 20.37, un bărbat, de 41 de ani, din orașul Novaci, județul Gorj, în timp ce conducea un autoturism, în localitatea de domiciliu, nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de un polițist rutier și l-a acroșat, acesta din urmă căzând pe partea carosabilă. Totodată, a părăsit locul faptei.

Cel în cauză a fost identificat de polițiști, fiind sesizat parchetul competent, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj.

La data de 21 mai 2022, a fost dispusă, de către procuror, măsura reținerii, pentru 24 ore, față de bărbat și, în aceeași zi, instanța de judecată a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 zile”, a comunicat IPJ a doua zi după incident.

Conform jurnaliștilor de la gorjexpres.ro, unii martori susțin însă că lucrurile au stat în cu totul alt mod! Mai exact, Constantin Dodoi a oprit la semnalul polițistului și tot acesta i-ar fi zis să tragă mașina câțiva metri mai încolo de acel loc.

Este adevărat, spun martorii, că polițistul a fost lovit ușor cu oglinda de autoturismul condus de Dodoi, care se deplasa cu viteza foarte mică, până la locul indicat pentru a opri și pentru a se supune controlului.

Aceeași martori afirmă că, între polițist și șofer a existat un schimb de replici generat de faptul că acesta fusese atins cu oglinda, iar în acel moment, polițistul a chemat echipa de intervenție. Cinci polițiști de la Serviciul de Acțiuni Speciale au ajuns la Novaci și l-au bătut cu bestialitate pe Constantin Dodoi.

A doua zi, sâmbătă 21 mai, chiar de ziua sa onomastică, bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, pentru comiterea infracțiunii de ultraj, iar în după-miaza aceleiași zile, judecătorii au decis arestarea sa pentru 30 de zile.

Câteva ore mai târziu, bărbatului i s-a făcut rău, din cauza loviturilor primite în urma ”intervenției” mascaților și a fost adus la Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Tg-Jiu și operat de urgență.

Între timp, Tribunalul Gorj a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a controlului judiciar. Tatăl bărbatului bătut a declarat, în exclusivitate pentru GorjExpress, că medicii de la Tg-Jiu se consultă cu cei de la Craiova în încercarea de a-i salva viața fiului său.

”E conștient, am vorbit cu el, pentru că nu mai este sub pază, nu mai este arestat, e sub control judiciar. L-au deschis, din nou, aseară (marți seara –n.r.) pentru că are sânge în intestine. Nu mai are splină deloc, a fost operat, are plămânul drept foarte afectat și o parte a ficatului. E distrus, l-au nenorocit, i-au rupt coastele și sternul!”, a afirmat, îngrozit, tatăl lui Constantin Dodoi.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a deschis dosar penal în care se fac cercetări pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor, mai notează sursa citată.

în urmă cu câteva minute, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj i-a reținut pentru 24 de ore pe patru lucratori de poliție SAS care l-au batut pe Constantin Dodoi, bărbatul de 41 de ani, din orașul Novaci.