Tatăl unei românce și-a ucis ginerele pe o stradă din Paris după ce l-a ”vânat” prin Europa

Un român e judecat de o curte cu jurați din Paris pentru uciderea fostului său ginere în Franța, în 2020.

Povestea din spatele crimei e una care i-a uimit pe anchetatori și judecătorii și jurații, scrie portalul de știri Actu.fr, citat de Libertatea.ro.

Practic, bărbatul acuzat de crimă pornise o vânătoare de oameni prin Europa, pentru a-și găsi victima. Acesta este judecat pentru uciderea ginerelui său.

În versiunea sa, el susține că a comis această crimă accidental și că scopul era să-și scoată fiica de sub influența unui bărbat considerat rău.

Pe 24 iunie 2020, pe rue d’Abbeville din arondismentul 10 din Paris un bărbat de 35 de ani și o femeie se află în fața unei cantine sociale. Discret, de ei se apropie un alt bărbat.

Purta mască, un vizor anti-COVID, o șapcă și ochelari de culoare închisă și ținea în mână un obiect care arăta ca un cuțit. În jurul gâtului avea un colier. Ajunge în jurul bărbatului de 35 de ani și-i trage un șut în fund.

Acesta din urmă sare și ripostează, îl lovește cu pumnul în față pe atacatorul lui, care-l înjunghie direct în gât. „Uită-te cine sunt. Uită-te la mine, idiotule”, spune individul mascat, înainte de a fugi. Victima a mai făcut câțiva pași și s-a prăbușit, singură.

Tânăra care era cu el plecase cu atacatorul. În timp ce mai mulți trecători sar să-l ajute pe cel căzut, un bărbat pe bicicletă decide să-i urmărească pe atacator și pe tânără. După o goană pe străzile Parisului, le pierde urma.

Câteva ore mai târziu, victima a murit din cauza rănilor și este deschisă o anchetă pentru ucidere intenționată.

Bărbatul ucis era de naționalitate română și trăia pe străzi la Paris, n-avea un adăpost. Potrivit mărturiilor membrilor organizațiilor de caritate, el este descris ca un bărbat violent, dependent de narcotice.

Martorii au spus că tânăra prezentă alături de el în momentul crimei părea „sub influența” victimei. Cercetarea telefonului victimei le-a permis polițiștilor să vadă contul său de Facebook și al tinerei care-l însoțea.

Cu câțiva ani în urmă, Marius B. a intrat în viața lui Dorian B. căsătorindu-se cu fiica lui cea mare. Întreaga familie locuia atunci în Mare Britanie. Foarte repede au izbucnit tensiuni între tată și ginerele său.

Acesta din urmă făcea trafic de droguri și era violent cu soția sa. Cuplul divorțează, dar Marius B. începe o relație cu sora mai mică a fostei sale soții. Aceasta din urmă fuge de părinții ei și pleacă cu fostul cumnat în Europa.

Dorian se duce după fiica lui și încearcă să o aducă înapoi alături de familie. O găsește la Bruxelles, cei doi se ceartă și el își lovește fiica de mai multe ori. Tatăl e arestat, apoi eliberat și se întoarce în Marea Britanie.

Un fost prieten al ginerelui său îl va contacta însă și îl va avertiza cu privire la violența pe care o suportă fiica lui: Marius B. ar avea de gând să o prostitueze acolo, să o „vândă albanezilor”. Dorian B. pleacă la Paris pentru a-și aduce fiica înapoi.

„Mi-a fost teamă că o va ucide și atunci mi-am spus că mi-ar părea rău dacă nu mă duc”, le va spune el anchetatorilor. Ajuns în capitala Franței, Dorian B. merge la Ambasada României, cu scopul de a cere ajutor în găsirea fiicei sale.

Pentru că, spune el, e refuzat și nu i se oferă vreun ajutor, pleacă singur în căutarea cuplului. Informatorul său îi spusese că e foarte posibil să-și găsească fiica lângă o biserică din arondismentul 10, frecventată de membri ai comunității românești.

Bărbatul spune că a încercat să sune la poliție pentru a fi ajutat să-și recupereze fiica, dar apoi decide să acționeze singur. Anchetatorilor le explică că a vrut să-și înjunghie fostul ginere în picior pentru a-l imobiliza și că lovitura în gât a fost doar un accident.

După ce Marius B. s-a prăbușește, tatăl și-a luat fiica, s-a făcut nevăzut cu ea și a adus-o în câteva zile în România. Apoi s-a întors în Regatul Unit. Acolo a fost arestat. Procesul lui în fața juraților va dura până vineri, 27 ianuarie 2023.