ȚEAPĂ! Roman, Dinu, Dragomir, Iordănescu, Pancu, nu vor fi consilieri generali la capitală

În luna august, când a depus lista de consilieri a PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea a făcut mare tam-tam cu numele propuse: Petre Roman, Elisabeta Lipă, Cornel Dinu, Dumitru Dragomir, Anghel Iordănescu, Mariana Monica Davidescu, Daniel Pancu. 

Un fost prim-ministru, o actriță și 5 vedete din sport (4 din fotbal și o multiplă campioană la canotaj). A fost o păcăleală de zile mari! – scriu cei de la ziariștii.com.

Publicitate

Cele 7 vedete au fost puse pe pozițiile 2-8 (toate eligibile), imediat după Gabriela Firea, dar înaintea trepădușilor de partid.

Firea a luat această decizie ca președintă a PSD București, dar și cu greutatea funcției de prim-vicepreședinte în conducerea națională a partidului.

Președintele Marcel Ciolacu și celălalt prim-vicepreședinte, Sorin Grindeanu, n-au avut nimic de obiectat. Ba mai mult: au spus că „e treaba doamnei Firea cum își face lista”

După alegeri, Ciolacu și Grindeanu i-au cerut Gabrielei Firea să-i convingă pe cei din „cimitirul elefanților” – Petre Roman, Dumitru Dragomir, Cornel Dinu și Anghel Iordănescu – să se retragă de pe lista consilierilor generali aleși pe lista PSD.

Inculpatul Roman și ex-dinamovistul Dinu s-au retras, ex-pușcăriașul Dragomir zice că pe el „l-a ales poporul”, ex-stelistul Iordănescu tace deocamdată.

Din generația mai tânără, ex-rapidistul Daniel Pancu, antrenor la Poli Iași, a spus că nicio secundă n-a avut de gând să fie consilier municipal.

Însăși Firea, prima pe listă, a anunțat că renunță la mandatul de consilier, pentru că în curând va candida pentru un post de senator.

Așadar, dintre primii 8 de le lista PSD, 4 au renunțat deja (Firea, Roman, Dinu și Pancu), doi sunt incerți (Dragomir și Iordănescu), iar despre ceilalți doi nu se știe nimic (Lipă și Davidescu). O mare înșelătorie electorală!

„Problema Dragomir”, dar situația celorlalte VIP-uri de pe lista lui Firea, vor fi discutate astăzi (vineri), la întâlnirea dintre conducerea PSD și organizația PSD București. Una dintre soluțiile luate în calcul pentru a forța îndepărtarea dintre consilieri a „rebelilor” precum fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) este excluderea lor din PSD.

Potrivit Codului Administrativ, „pierderea calității de membru al partidului politic” duce la pierderea mandatului de consilier.

Liderii PSD speră însă că Firea îl va convinge pe Dragomir să renunțe singur. „Voi fi consilier general. Am dat cazier, am competat tot ce trebuie, am făcut şedinţa… Eu nu renunţ. Eu sunt organ ales, pe mine m-a ales poporul”, a declarat Dumitru Dragomir, joi, pentru Hotnews.ro.

În schimb, Petre Roman a dat-o pe „proiecte” (!): „M-am retras de pe lista de consilieri în urma unei discuții cu doamna Firea și conducerea PSD. Motivul pentru care am luat această decizie ține de faptul că doamna Firea a pierdut Primăria Capitalei.

Eu am acceptat să fiu pe lista la Consiliului General pentru cele două proiecte de suflet pe care le aveam cu doamna Firea. Acum, acestea nu mai pot fi realizabile; prin urmare, am ales să mă retrag”.

Publicitate