Telenovelă românească: bărbat condamnat pentru că era căsătorit cu trei neveste!

Un bărbat din Năvodari a fost condamnat la închisoare pentru bigamie, după ce s-a descoperit că s-a căsătorit cu trei femei. Instanța a mai decis anularea a două certificate de căsătorie.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au trimis în judecată, în anul 2018, un bărbat de 45 de ani, din Năvodari, judeţul Constanţa, suspectat de bigamie.

Conform actului de sesizare a instanţei, cel în cauză este suspectat că, de-a lungul anilor, s-a căsătorit cu trei femei, fără a divorţa legal de primele două. De menţionat că, până să intre anchetatorii pe fir, femeile nu au ştiut de isprava individului.

Conform Codului Penal, încheierea unei noi căsătorii de către o persoană deja căsătorită se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă.

Bărbatul din Năvodari a fost condamnat în 2019 la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru bigamie şi la frecventarea unui program de reintegrare socială, iar în iulie 2021 Judecătoria Constanța a decis și anularea a două certificate de căsătorie, scrie Replica de Constanța.

Fapta sa a fost descoperită din întâmplare de prima soție, când femeia s-a dus să-și schimbe buletinul.

Conform rechizitoriului, bărbatul s-a căsătorit legal cu prima soţie în 1985, de care s-a despărţit în anul 2001. În 2009, fără ca prima căsătorie să fie desfăcută, a încheiat o nouă căsătorie cu cea de-a doua nevastă, pentru ca, în 2014, să se căsătorească și cu a treia soție.

În cele din urmă, Judecătoria Constanța a anulat primele două căsătorii, bărbatul rămând acum căsătorit în mod legal cu cea de-a treia soție.