Testele pentru vaccinul ”Anti-Covid” au fost OPRITE: un bărbat s-a îmbolnăvit de o boală inexplicabilă

Compania farmaceutică AstraZeneca a anunţat marţi o pauză la nivel mondial în testele clinice ale vaccinului său experimental împotriva COVID-19 după apariţia unei boli neexplicate la un participant, scrie AFP.

„În cadrul testelor clinice mondiale randomizate ale vaccinului împotriva coronavirusului de la Universitatea Oxford, procesul nostru de evaluare normală a fost declanşat şi am făcut voluntar o pauză în vaccinări pentru a permite o evaluare de securitate de către un comitet independent”, a declarat compania, partener industrial al universităţii britanice, într-un comunicat, informează Agerpres.

Publicitate

Vaccinul AstraZeneca-Universitatea Oxford este considerat lider în cursa mondială de dezvoltare a unui antidot împotriva COVID-19.

Suspendarea testelor afecteză șansele de a pune produsul pe piață până la finalul anului, așa cum compania anunțase anterior. Decizia de a opri testele finale vine după ce unul dintre participanţii la testele din Marea Britanie a dezvoltat o boală “inexplicabilă”.

Compania nu a dat detalii despre natura bolii și nici despre starea voluntarului. A precizat însă că acesta se va vindeca. În acest timp, a fost lansată o investigaţie independentă, care examinează toate datele, înainte ca autorităţile de reglementare să decidă dacă procesul se poate relua.

Mai multe despre acest subiect puteți citi pe BBC News.

Publicitate