Texas: cazurile de COVID au scăzut după ce statul a renunțat la mască și a redeschis afacerile

Numărul cazurilor de COVID din Texas scade pentru a 17-a zi consecutivă după redeschiderea 100% a statului de către guvernatorul Abbott și ridicarea obligativităţii măştii – o mișcare pe care Biden a denumit-o în mod infamat „gândirea neanderthală”, informează Blacknews.ro care citează Dailymail.co.uk.

Cazurile de COVID-19 din Texas și spitalizările continuă să scadă, la 17 zile după ce s-a anunţat că masca NU mai este obligatorie și a permis afacerilor să se redeschidă la capacitate maximă, conform stiripesurse.ro.

Sâmbătă, rata săptămânală de pozitivitate a atins un minim istoric de 5,27 la sută. Statul a raportat 2.292 de cazuri noi, cu aproximativ 500 mai puține în medie față de săptămâna trecută. Între timp, spitalizările au scăzut la 3.308, cel mai scăzut nivel din octombrie.

Totul survine după ce, la începutul acestei luni, guvernatorul republican Greg Abbott, a fost criticat dur pentru eliminarea avertismentelor de a nu relaxa restricțiile anti-COVID.

La acea vreme, președintele Joe Biden a criticat această mișcare ca pe o „gândire neanderthaliană” și a avertizat că va fi o „mare greșeală”.

Sâmbătă, rata de pozitivitate pe șapte zile din Texas a atins un minim istoric de 5,27 la sută, în timp ce spitalizările au scăzut şi ele la cel mai scăzut nivel din octombrie, potrivit celor mai recente date oficiale.

Între timp, numărul persoanelor spitalizate cu coronavirus a scăzut la 3.308.

Cea mai recentă cifră marchează o scădere semnificativă a spitalizărilor în statul care s-a confruntat cu niveluri care au depăşit 14.000 cazuri pentru câteva zile în ianuarie.

Abbott a sărbătorit pe Twitter momentul: ”Astăzi Texas a atins un nivel minim înregistrat pentru rata de pozitivitate Covid de 7 zile: 5,27%. A fost sub 6% timp de 5 zile și sub 10% pentru o lună întreagă.

Spitalizările Covid au scăzut din nou – acum sunt la cel mai scăzut nivel din 3 octombrie. Vaccinările continuă să crească rapid. Vine la o zi după ce Texasul a întregistrat cel mai mare număr zilnic de vaccinuri administrate texanilor, 342.849 de persoane fiind inoculate vineri’” a spus Abbott.

De asemenea, statul a anunțat că va începe luni vaccinarea tuturor adulţilor eligibili.

La un an de criză, politicienii și americanii obișnuiți s-au săturat de reguli menite să stopeze răspândirea COVID care le-a afectat stilul de viaţă.

Deși majoritatea texanilor au îmbrățișat decizia guvernatorului, unii lideri locali spun că ei intenționează să mențină obligativitatea măştii.

Autorităţile din Austin au transmis că vor continua să își mențină regulile pentru obligativitatea de purtare a măştii, în ciuda ordinului executiv semnat de Abbott.

Un judecător din Texas a declarat că va susţine obligativitatea măştii în spaţiile închise, acolo unde sunt desfăşurate diverse activităţi economice. Hotărârea judecătorului de district, Lora Livingston, este cel puțin o victorie temporară pentru liderii locali din capitala liberală a statului, care s-au ciocnit în mod repetat cu Abbott în legătură cu tratarea pandemiei.

Acoperirea feţei a fost aplicată doar în mod vag în Texas, care la începutul acestei luni a devenit cel mai mare stat care a renunțat la restricțiile COVID-19.

Oricum, este de aşteptat ca Procurorul general din Texas, Ken Paxton, să facă apel la această hotărâre.