Tineri prinşi după ce s-au filmat la furat, iar mai apoi au postat clipul pe TikTok şi Instagram! – VIDEO

Mai mulți tineri din Dorohoi au fost reținuți de către poliție în urma unui furt în valoare de 50.000 de euro comis într-o fabrică de sticlă și porțelan din localitate.

Grupul de hoți, alcătuit în principal din elevi de liceu, a atras atenția autorităților după ce au filmat și postat pe platformele de socializare TikTok și Instagram întreaga operațiune ilegală.

Publicitate

Aceștia au pătruns ilegal în fabrică, au sustras exponate unice dintr-o expoziție valoroasă, iar apoi au prezentat mărfurile furate mascați, în clipuri video postate pe rețelele de socializare. Patronul fabricii a descoperit furtul și a sesizat poliția, oferindu-le autorităților dovezi solide sub forma clipurilor video postate de hoți.

Imaginile surprind momentul intrării ilegale în fabrică, deplasarea hoților pe coridoare și sustragerea de obiecte din expoziție. Într-una dintre mișcările lor neinspirate, tinerii și-au dat tag reciproc în postări, facilitând astfel identificarea lor rapidă de către forțele de ordine.

Patronul fabricii estimează prejudiciul la suma de 50.000 de euro, iar autoritățile au descoperit că bunurile furate au fost ulterior vândute la un liceu din Dorohoi. O sesizare în acest sens a fost înaintată Poliției Municipiului Dorohoi, iar ulterior, cu sprijinul probelor video furnizate de proprietar, a fost inițiată o anchetă pentru furt.

Inspectoratul de Poliție Județean a confirmat demararea anchetei și se așteaptă ca tinerii să fie trași la răspundere conform legilor în vigoare. Această situație evidențiază, încă o dată, pericolele implicite ale expunerii ilegale a activităților infracționale pe platformele de socializare și impactul negativ asupra comunităților locale.

 

@antena3cnn Mai mulți tineri din Dorohoi s-au filmat când au mers la furat, într-o fabrică, au postat pe TikTok și au fost prinși #stiri #fyromania #dorohoi #foryou #politiaromana #fyp #breakingnews #antena3cnn ♬ sunet original – Antena 3 CNN

Publicitate