Tinerii care nu au luat BAC-ul au la dispoziție 6.000 locuri de muncă, cu salarii între 3.500 și 4.500 net

În acest moment, peste 6.000 de locuri de muncă sunt disponibile pentru cei care nu au trecut examenul de Bacalaureat, majoritatea fiind în categoria posturilor necalificate, conform unui raport eJobs citat de Agerpres.

În ultima lună, angajatorii au postat aproximativ 7.500 de locuri de muncă destinate candidaților fără calificare sau diplomă de absolvire a studiilor medii sau superioare. Din aceste posturi, aproape 35% au fost în domeniul retail și 20% în industria alimentară.

Turismul a ocupat locul al treilea în privința numărului de joburi oferite candidaților necalificați, urmat de sectoarele transport/logistică, servicii, call-center/BPO, producție și construcții.

„Vorbim despre joburi de lucrător în depozit, manipulant marfă, curieri, ospătari, șoferi, lucrători comerciali. În domenii precum retail, turism sau horeca aplică inclusiv tinerii studenți, dar ei sunt interesați de aceste joburi doar pentru o perioadă limitată de timp, pentru a câștiga experiență sau, pur și simplu, pentru a-și suplimenta veniturile.

Pe măsură ce se apropie de finalizarea studiilor, se îndreaptă însă spre domeniile în care vor să își construiască parcursul profesional pentru care s-au pregătit”, a declarat Ana Călugăru, șefa de comunicare a eJobs.ro.

Potrivit datelor salariale agregate de Salario, comparatorul salarial eJobs, pentru astfel de joburi, salariile variază între 3.500 și 4.500 de lei net.

Anul acesta, în sesiunea de vară, 30.000 de elevi nu au trecut examenul de Bacalaureat. Aceste locuri de muncă oferă o oportunitate importantă pentru tinerii aflați în această situație, permițându-le să intre pe piața muncii și să acumuleze experiență profesională.

Publicitate