Tot respectul domnilor polițiști, dar nu se putea… și altfel? (VIDEO)

Încă de la început menționăm că articolul de față nu se dorește a fi o critică adusă Poliției Române sau Serviciului Rutier, ci mai degrabă încercăm să arătăm că unele acțiuni se pot face și altfel dacă… se dorește, desigur.

În clipul de mai jos se vede cum autospeciala Poliției Rutiere din Piatra-Neamț a oprit un șofer din judetul Bihor, fix înaintea unei treceri pentru pietoni destul de circulate și care este în preajma unui sens giratoriu la fel de aglomerat.

Nu știm care a fost motivul opririi acelui conducător, cert este că poziția acestuia de a staționa în dreptul trecerii pentru pietoni cât completează polițiștii procesul-verbal, obstrucționează vederea celorlalți participanți la trafic și în același timp blochează o banda de circulație, forțandu-i pe cei care ies din sensul giratoriu să schimbe banda, provocând în mod automat blocaj în trafic.

Nu suntem în măsură să dăm indicații Poliției Rutiere despre cum să-și facă treaba, dar considerăm că echipajul ar fi putut escorta autoturismul oprit într-o zonă în care să nu încurce circulația, atât timp cât autoturismul cu pricina nu a fost implicat într-un eveniment rutier legat de trecerea pentru pietoni.