Tragi-comedie: Orașul în care se taie panglici la wc-uri, va avea imn compus de un polițist

Piatra-Neamț este pe cale să bată un nou record, în materie de lucruri inoportune sau tragi-comice.

După ce primarul municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic, a inaugurat un WC-ul unei școli gimnaziale și nu oricum, ci cu panglică tricoloră și a asfaltat un drum în câmp, a venit cu propunerea de a avea un imn al orașului, pe banii contribuabililor, compus de un polițist.

Publicitate

În ianuarie 2018, Piatra-Neamț ajunge vedetă pe plan național, după ce primarul Chitic taie panglica tricoloră, care deschidea festivitatea inaugurării toaletelor Școlii Gimnaziale ”Elena Cuza” din municipiu.

Iniţial, primarul s-a mândrit pe reţelele sociale cu realizarea sa, spunând că susţine investiţiile locale, ulterior, a şters pozele cu inaugurarea toaletelor.

În octombrie 2019, din nou avem imagini din Piatra-Neamț, care au stârnit amuzamentul în întreaga țară, primăria asfaltatând o stradă care se termina fix în…câmp, cu un semn STOP, și marcaje cu treceri pentru pietoni proaspăt vopsite.

Astăzi, 23 iulie, Consiliul Local al municipiului Piatra-Neamț, aprobă alocarea sumei de 27.500 lei, unei asociații, pentru realizarea unui imn al municipiului Piatra-Neamț, după ce iniial s-au solicitat 45.000 lei.

Imnul respectiv va fi compus de către un polițist dintr-o comună din județul Neamț, care are ca pasiune muzica folk.

În Piatra-Neamț șomajul este tot mai pronunțat, multe afaceri s-au închis, asta va însemna tot mai puțini bani la bugetul local. Dacă primăria o duce așa de bine financiar încât își permite să arunce cu bani aiurea, e bine.

Mai ales că orașul încă se află sub ierburile necosite, drumurile sunt cum sunt, iar salubritatea lasă de dorit. Așa că un imn al orașului era tot ce ne mai trebuia acum, relatează cei de la stirineamt.ro.

Parcurgând proiectul depus de Asociația din comuna Tașca, nu am putut sa nu remarcăm faptul că aceasta spune că beneficiarii „imnului” vor fi operatorii din turism (cei mai afectați astăzi din cauza epidemiei de Covid), care vor beneficia de un plus de turiști, cam de 1000, anual, de la data lansării imnului.

Adică, după ce vor asculta imnul, 1000 de oameni din țară și de peste hotare se vor hotărî să-și petreacă vacanța la Piatra-Neamț… Penibil, sau cum?

Comentariile pe Facebook nu au așteptat prea mult:

„Pe bune??? Imnul Orasului ???? Asta lipsea ??? Bravo mai ” politicienilor” !! Mi-ar fi rusine sa mai merg pe strada in locul vostru ….! Va bateti joc de cetateni . Dar ..vin alegeri…..„

„De ce imn? Prohodul nu era de ajuns? 🤭😉„

„Pt operatorii din turism ne pricopsim cu un imn posibil penibil? Monitorizeaza macar careva in ce masura aduce beneficii municipiului sau primesc banii , privesc linistiti spre viitor si noi ramanem cu lalaiala…?„

 „Asta ne mai lipsea. O sa il auzim in loc de alarma in prima miercuri din luna?😂😂😂😂”

”LA ECONOMIA CARE DUDUIE ÎN JUDEȚ, BINEÎNȚELES CĂ TREBUIE SCHIMBATĂ ȘI MATURA, NU NUMAI IMNUL…
RUȘINE MINCINOȘILOR!„

”Ce imn au ăștia….oras frumos plin de boschetari si tinerii cu gândul la ziua de maine…somerii rag in zare da-ti-le ceva de munca nu de mancare😃😃😃😃in loc sa gândească ptr acest oras sa fie mulțumită lumea care mențin locuibil cat de cat decent acest loc de istorie și de multe altele….le arde de imnuri….macar unul dintre aceștia cu ideii tranznite….daca ar stii cap coada imnul național macar….cu banii ăștia puteti repara scările rulante de la curtea domnească ati inoii grupul sanitar din parcarea subterană din zona sau pur simplu sunt atatea de facut ….dar de imn asta ne trebuie noua oamenii lor acestui oras”

Publicitate