Trăim să o vedem și pe asta: Oana Bulai și Arsene se contrazic

Momente de tragi-comedie la Neamț, protagoniști fiind Oana Gianina Bulai, fosta consilieră a premierului Viorica Dăncilă și Ionel Arsene, șeful PSD Neamț, pe tema spitalului Bicaz.

Aceștia își dau cu stângul în dreptul, încercând să comunice public despre o temă sensibilă, care interesează destul de multă lume, aceea a spitalului orășenesc Bicaz.

Publicitate

Mai întâi Ionel Arsene a ieșit public, pe 20 noiembrie și a vorbit despre acest spital care beneficiază de ajutor din partea Consiliului Județean: ”Spitalul Bicaz va beneficia de lucrări de reparații, reabilitare și achiziționarea de aparatură. 500.000 de lei de la bugetul județului vor fi alocați în acest sens. Beneficiari vor fi cei peste 60.000 de pacienți arondați spitalului, dar și cei peste o sută de angajați. Cu toții merită un spital modern pe Valea Muntelui!

Mai mult decât atât, Ionel Arsene spune că unitatea medicală se află în proces de acreditare!

O zi mai târziu, pe 21 noiembrie, Oana Gianina Bulai iese cu o declarație care se bate cap în cap cu cea a președintelui Arsene, prin care anunță că spitalul Bicaz se va închide: ”ÎMPREUNĂ SALVĂM SPITALUL BICAZ! Semnează și tu petiția! …Spitalul din Bicaz poate ajunge pe lista neagră a guvernului PNL-PDL. Între 2011-2014, aceiași „experți” au închis spitalul. Guvernul PSD l-a redeschis. Acum, ne putem aștepta din nou la o astfel de măsură. Nu putem permite acest lucru!

Am inițiat o petiție pe care o voi prezenta tuturor instituțiilor cu responsabilități în domeniul sănătății. Sănătatea nu are culoare politică. De aceea, vă invit pe toți să o semnați! Doar împreună putem salva Spitalul Bicaz!”

Asta, deși Ministerul Sănătății a emis un comunicat destul de limpede: ”Programul de guvernare al PNL nu prevede nicio măsură care vizează desființarea unor unități medicale în general, sau centre de permanență în particular”.

Așadar, asistăm la un concurs de postări pe Facebook în care unul spune că se construiește și se repară, iar celălalt că se închide. Ghinion însă, se pare că cei doi protagoniști nu și-au ”reglat” mesajul înainte de a comunica.

Publicitate