Transformarea unui asistent medical după un an de muncă la Terapie Intensivă în pandemie

Un asistent spaniol a arătat cât de mult s-a schimbat fizic după un an de muncă la Terapie Intensivă în plină pandemie de coronavirus, relatează observatornews.ro.

Victor Aparicio este asistent medical și lucrează în secția de terapie intensivă la spitalul Gregorio Maragñon din Madrid. El a postat recent pe Twitter un montaj cu două imagini care îi surprind chipul: prima făcută acum un an, la începutul stării de urgență, și a doua în martie 2021. Într-un an, fața lui a îmbătrânit profund. Fotografiile au devenit imediat virale.

”Sunt asistent medical la terepie intensivă. Un an separă aceste două imagini. Cred că schimbarea externă este evidentă. Nu vă puteți imagina interiorul.” a scris pe Twitter Victor.

”Fotografia (din stanga) este dintr-un interviu pe care l-am dat pentru Informativos Telecinco. Pare că au trecut decenii. Îmi amintesc foarte bine. Astăzi m-am trezit cu coșmaruri” a povestit bărbatul pe Twitter.

”Cum am putea uita atât de curând și normaliza ceea ce nu ar fi trebuit niciodată să fie normal. A trecut doar un an. De la eroi, la răufăcători. Mă doare pieptul.Tare. La un an după ce am vorbit în mass-media și am denunțat situația foarte precară a angajaților din sănătate, am albit și sunt investigat de spitalul meu. Ce tristețe uriașă, ce frustrare, ce ură. Nu pot să înțeleg” a mai scris bărbatul.