Treabă ”românească”: un șofer de TIR și-a legat încărcărura de pe camion de o masă, în parcare! (FOTO)

Un șofer român de TIR care circula pe A45 a făcut o treabă ”românească”, așa cum se spune în popor. El și-a legat camionul de o masă de beton dintr-o parcare, informează site-ul Poliției germane. 

Lipsa asigurării încărcăturii a forțat un șofererul să se oprească la parcarea Hirschkopf, de pe A 45. Deoarece încărcătura amenința să alunece de pe camion, el a legat-o rapid de o masă și o bancă.

Acest lucru a făcut ca trecătorii să alerteze poliția. Până patrula de la Poliția Autobahn Mittelhessen a reușit să ajungă din urmă camionul, șoferul își dăduse seama, evident, de asta, și se îndreptase spre zona de odihnă „Hirschkopf”, informează libertatea.ro.

Mit Spanngurten zurrte ein Brummifahrer seine Ladung an einem Tisch und einer Bank fest.

Acolo a folosit o măsură creativă pentru a preveni căderea de pe remorcă a unor părți din încărcătura sa, mai multe pachete de foi trapezoidale cu o greutate totală de 5,3 tone: a apucat mai multe curele de ancorare, le-a atașat de o masă și o bancă de beton și le-a tensionat.

Șoferul român a fost inventiv, au spus despre el polițiștii germani. Foto: Poliția germană Patrula poliției de autostrăzi a rămas uimită când a examinat operațiunea neconvențională de salvare.

Mit Spanngurten zurrte ein Brummifahrer seine Ladung an einem Tisch und einer Bank fest.

Combinația dintre asigurarea incorectă a încărcăturii cu o structură dreptunghiulară din lemn și fixarea acesteia cu chingi metalice care s-au flambat sub greutatea tablei și o semiremorcă nepotrivită pentru acest tip de transport, a făcut ca încărcătura să devină periculos de deformată, au declarat polițiștii.

După ce tabla trapezoidală superioară a fost reîncărcată cu o macara și asigurarea încărcăturii a fost verificată de poliție, oamenii legii au permis autovehiculului să-și continue deplasarea.