Trei tineri au furat o mașină, au mers cu ea la furat și apoi au adus-o înapoi!

Trei tineri au furat o mașină dintr-o parcare ca să dea o spargere la un șantier din Cluj-Napoca. După ce au furat unelte de de 15.000 de euro, băieții au dus mașina înapoi în locul de unde au luat-o.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 2 Poliție Cluj-Napoca au reținut pentru 24 de ore, trei tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, cercetați într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În fapt, la data de 21 septembrie a.c., în jurul orei 22.10, cei trei ar fi furat o mașină parcată pe o stradă din municipiul Cluj-Napoca, după care s-ar fi deplasat cu ea pe un șantier din oraș.

Ajunși la șantier, prin forțarea ușii de acces, au pătruns în două containere modulare, de unde ar fi sustras mai multe unelte electrice, pe care le-ar fi transportat apoi cu mașina furată în zona străzii Calea Someșeni. Ulterior, cei trei s-au deplasat cu mașina în locul de unde au furat-o și au lăsat-o în parcare.

„La data de 26 septembrie a.c., în baza investigațiilor efectuate, polițiștii Secției 2 Poliție Cluj-Napoca, cu sprijinul polițiștilor Secției 7 Poliție Cluj-Napoca, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Grupării Mobile de Jandarmi Cluj au pus în executare 3 mandate de aducere pe numele tinerilor bănuiți.

Doi dintre aceștia, în vârstă de 16 și 26 de ani, au fost depistați de polițiști în municipiul Cluj-Napoca. La aceeași dată, cu sprijinul polițiștilor dejeni a fost depistat și cel de-al treilea tânăr, în timp ce se afla pe raza municipiului Dej.

În cursul zilei de azi, cei trei au fost prezentați instanței de judecată, față de aceștia fiind dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a transmis IPJ Cluj.