Trist, dar adevărat! La concursul pentru directori în școli s-a luat o singură notă de 10

Aproximativ nouă mii de profesori au participat la examenul pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct în şcolile din ţară. Peste 65% au reuşit să obţină notă de trecere, minim 7, însă un singur candidat a luat 10. Este vorba despre o profesoară din nordul ţării, din Suceava, informează observatornews.ro.

Profesorul Daniela Dungeanu este cadru didactic la Colegiul Național „Petru Rareș” din 1986, iar din 2001 ocupă şi postul de director. A ajuns de la Iași, prin repartiție, cu gândul că se va întoarce acolo, dar…

Daniela Dungeanu, Director Colegiul Naţional Petru Rareş, Suceava: Mi-am făcut aici un grup de prieteni, am găsit aici la liceu un colectiv absolut minunat în care m-am integrat foarte ușor, după puțin timp o familie și am rămas aici.

Concursul nu i s-a părut deloc uşor. Începutul de an şcolar, dar şi situaţia pandemică dificilă prin care trecem au pus-o la încercare. Cu toate aceasta, a avut un mic avantaj – experienţa.

Mii de candidaţi, un singur 10. Povestea profesoarei care a obţinut singura notă maximă din ţară la concursul pentru postul de director

Daniela Dungeanu, Director Colegiul Naţional Petru Rareş, Suceava: Pot să spun că am învățat câte puțin de-a lungul ultimilor 20 de ani de când sunt director, pentru că mulți itemi au făcut apel la experiență.

Părinții săi au fost amândoi cadre didactice, însă nu au îndemnat-o să îmbrățișeze această profesie. Cu toate acestea, pasiunea pentru fizică și exemplul lor au motivat-o să meargă pe acest drum.

Daniela Dungeanu, Director Colegiul Naţional Petru Rareş, Suceava: Învățământul biling. Am fost prima școală din județ, primul liceu din judeţ care am înființat clase. În 2003 am fost printre primele 10 licee din țară care au intrat în filiera liceelor francofone.

Cezar Anuţei – purtător de cuvânt ISJ Suceava: La noi în judeţ s-a înregistrat o notă de zece. Doamna profesor Dungeanu Daniela, care a demonstrat încă o dată că este un director de top.

La nivelul judeţului Suceava, din 287 de profesori care au participat la examen, 30% NU au reuşit să obţină nota minimă, 7, pentru a fi declaraţi admişi.