Ucigaș în serie de pisici, condamnat la cinci ani de închisoare: înjunghia felinele fără milă

Justiţia britanică a condamnat vineri la cinci ani şi trei luni de închisoare un bărbat care a înjunghiat mortal nouă pisici din Brighton într-un interval de câteva luni, semănând groază printre proprietarii de feline din staţiunea balneară din sudul Angliei, relatează agenţiile AFP şi DPA, informează Agerpres.

Steve Bouquet, un agent de securitate în vârstă de 54 de ani, a fost judecat pentru moartea a nouă pisici şi rănirea altor şapte în perioada octombrie 2018 – iulie 2019, precum şi pentru deţinerea ilegală a unei arme albe. El a pledat nevinovat, informează stiripesurse.ro.

În timpul procesului desfăşurat la tribunalul din Hove, în apropiere de Brighton, proprietarii animalelor de companie ucise – Hendrix, Tommy, Hannah, Alan, Nancy, Gizmo, Kyo, Ollie şi Cosmo – au relatat groaza trăită când şi-au găsit pisicile pline de sânge pe treptele de la intrarea în case.

Steve Bouquet a declarat poliţiei că nu constituie „nicio ameninţare pentru animale” şi a susţinut că a aflat despre uciderea pisicilor din presa locală. O fotografie cu o pisică moartă a fost găsită, însă, în telefonul său mobil.

La pronunţarea pedepsei, judecătorul Jeremy Gold a calificat atitudinea sa „crudă” şi a subliniat că reprezintă un atac la „esenţa vieţii de familie”.

Proprietarul lui Nancy a explicat la audieri că şi-a găsit animalul de companie sub pat, iar petele de sânge duceau la pragul casei. Felina a fost dusă la veterinar, însă a murit în urma unui infarct.

Un martor a declarat că l-a văzut pe Steve Bouquet comportându-se „bizar” la faţa locului. El a fost prins cu ajutorul unei camere de supraveghere montată de proprietarul uneia dintre felinele omorâte.

În 2015, mai mulţi locuitori din Croydon, district din sudul Londrei, au raportat cazuri de pisici mutilate, fiind deschisă o anchetă de către Scotland Yard, existând temeri privind existenţa unui ucigaş în serie de animale care viza în principal pisici din capitala britanică.

Însă, după trei ani de investigaţii şi înregistrarea a 400 de victime, poliţia a ajuns la concluzia că felinele căzuseră pradă vulpilor, care pot fi văzute în mod regulat în Londra, chiar şi în zonele centrale.