ULTIMA ORĂ! Donald Trump, găsit vinovat de jurați la 34 de capete de acuzare

Manhattan, New York — Juriul care a decis soarta fostului președinte Donald Trump în procesul său penal privind plățile făcute pentru a-i cumpăra tăcerea actriței de filme pentru adulți Stormy Daniels a ajuns la un verdict.

00:07 Jurații l-au găsit pe Trump vinovat de toate cele 34 de capete de acuzare.

00:05 Jurații au intrat în sala de judecată.

00:02 Donald Trump, avocații săi și procurorii au discutat ocazional între ei, dar în cea mai mare parte au stat nemișcați și au așteptat verdictul.

Judecătorul Juan Merchan, care prezidează procesul lui Donald Trump la New York, a anunțat că juriul a căzut de acord asupra unui verdict.

„Am primit o notă” de la juriu care indică faptul că au convenit asupra unui verdict, a spus judecătorul în primul proces penal al unui fost președinte al SUA.

Juriul a cerut încă 30 de minute înainte de a-și putea anunța decizia.

Jurații s-au confruntat cu o singură întrebare: se face vinovat fostul președinte al Statelor Unite, care aspiră să revină la Casa Albă, de cele 34 de falsificări de documente contabile, menite să ascundă o plată de 130.000 de dolari către actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels pentru a evita un scandal sexual chiar la finalul campaniei sale prezidențiale din 2016?

Pentru avocatul lui Donald Trump, Todd Blanche, „nu a existat nicio intenție de fraudă și nicio conspirație pentru a influența alegerile”. Iar plata către Stormy Daniels nu a fost decât rezultatul unei „extorcări” suferite de candidatul republican.

Ce pedeapsă i s-ar putea aplica lui Donald Trump? Dacă va fi găsit vinovat, judecătorul, și nu juriul, va fi cel care va stabili sentința câteva săptămâni mai târziu. Închisoarea este teoretic posibilă, deoarece falsificarea documentelor contabile este pedepsită cu maximum patru ani în statul New York.

Dar, în absența unui cazier judiciar din partea acuzatului în vârstă de 78 de ani, judecătorul ar putea impune o pedeapsă alternativă, cum ar fi eliberarea condiționată sau munca în folosul comunității, precum și o amendă.

Publicitate