ULTIMA ORĂ: Franța anunță reinstituirea stării de urgenţă!

Franța anunță reinstituirea stării de urgenţă începând din 17 octombrie.

Preşedintele Emmanuel Macron a dat asigurări că autorităţile nu au pierdut controlul asupra epidemiei de coronavirus. Decizia vine după ce Franța înregistrat o creștere a numărului de noi cazuri de COvid-19, asemeni multor țări europene.

Guvernul francez a anunţat miercuri prin decret stare de urgenţă sanitară ce va fi instituită începând de sâmbătă, scrie Le Figaro, potrivit news.ro.

În Franţa, starea de urgenţă s-a încheiat la 10 iulie, iar începând din 16 octombrie, de la miezul nopţii, pe întreg teritoriul, este instituită din nou din cauza agravării epidemiei.

Emmanuel Macron se va adresa vineri seara într-un interviu televizat cu jurnalişti de la France 2 şi TF1, la ora 19.55. Şeful statului va vorbi şi depsre situaţia sanitară şi va anunţat restricţii, precum şi măsuri economice şi sociale, potrivit BFM TV.

12.993 de cazuri au fost depistate luni şi marţi în Franţa, 117 persoane au murit de Covid (dintre care 84 în spital) şi rata testelor pozitive a ajuns la 12%. În prezent, 8.949 de persoane sunt spitalizate şi 1.700 sunt la terapie intensivă.

Publicitate