ULTIMA ORĂ! Noi restricții în România! Evenimentele, interzise. Masca, obligatorie.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și secretarul de stat Raed Arafat au susținut, în această seară, o declarație de presă la finalul ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pentru a anunța noile măsuri.

Principalele declarații:

  • Astăzi s-a luat decizia de prelungirea stării de alerta de pe 15 oct
  • Totodată, s-au aprobat mai multe măsuri:
  • Acolo unde incidența este sub 3 la mie, purtarea măștii este obligatorie în spațiile aglomerate
  • Acolo unde incidența este peste 3 la mie, purtarea măștii este obligatorie în toate spațiile deschise
  • Programul teatrelor, cinematografelor, restaurante. Acolo unde este sub 1,5 mie, capacitate de până la 50%. Între 1,5 și 3 la mie, 30% și program până la 23. Peste 3 la mie, activitatea va fi sistată. În hoteluri, la peste 3 la mie, se vor servi doar cei cazați
  • Evenimentele private sunt interzise în toată țara.
  • Stabilirea incidenței se face de către DSP în maxim 24 de ore și CJSU în maxim 48 de ore de la atingerea incidenței.
  • Tot personalul care lucrează în centre (pentru bătrâni, pentru persoane cu dizabilități etc.) se va testa săptămânal

Se interzic evenimentele private în toată țara!

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și secretarul de stat Raed Arafat au susținut, în această seară, o declarație de presă la finalul ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pentru a anunța noile măsuri.

Astfel, evenimentele private, precum nunți, botezuri, aniversări, mese festive, în spațiile deschise și închise pe plan național vor fi interzise, până la scăderea numărului de cazuri.

Publicitate

Este foarte greu să se respecte regulile. Nu se poartă masca, pentru că asta e natura evenimentului, oamenii mai dansează. Soluția cea mai bună de protecție și necesară este oprirea evenimentelor pentru că sunt sursă de transmitere”, a spus Arafat.

El a precizat că botezul și cununia de la biserică nu intră în această categorie, pentru că există reguli speciale pentru aceste ceremonii. Acestea se pot desfășura în prezența a cel mult 16 persoane.

Este vorba despre mesele festive”, a precizat el.

Totuși, referitor la campania electorală, se reduce numărul participanților la 20 de persoane (în interior) și 50 de persoane (în exterior)

HOTĂRÂREA GUVERNULUI POATE FI CITITĂ AICI

Publicitate