Ultima oră! Polițiștii au împușcat din greșeală un copil de 13 ani care se plimba cu bicicleta!

Un minor de 13 ani care se plimba cu bicicleta în Tulcea a fost împușcat în abdomen de un glonte tras de polițiștii rutieri aflați în urmărirea unui fugar.

Polițiști din cadrul IPJ Tulcea, Serviciul Rutier, în timp ce se aflau în serviciu, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism al cărui conducător (cunoscut că nu deține permis de conducere) nu a oprit la semnal.

La scurt timp după urmărirea acestuia, conducătorul auto a ieșit din mașină, încercând să fugă, motiv pentru care un agent de poliție a executat un focuri de armă în plan vertical, precum și în direcția acestuia, rănindu-ul la gleznă.

Individului în cauză i se acordă îngrijiri medicale la fața locului. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că polițistul a executat 10 focuri de armă (6 în plan vertical și 4 în direcția autorului).

Un glonte tras de politisti a ricosat din pavaj in stilp si din stilp in zona abdomenului unui minor in varsta de 13 ani care venea de pe alta strada cu bicicleta catre intersectie. Copilul a fost evaluat, nu prezinta probleme grave si a fost transferat cu ambulanta la Spitalul Județean Galati, pentru interventie de specialitate.

Ulterior incidentul a fost confirmat și de reprezentanții poliției din Tulcea:

„În fapt, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene Tulcea, în timp ce își desfășurau activitățile de serviciu pe raza localității Turcoaia, județul Tulcea, ar fi oprit în trafic un conducător auto, care nu deținea permis de conducere.

Acesta a fugit de la locul opririi în trafic. Aflați în urmărirea conducătorului auto, unul dintre polițiști a efectuat focuri de avertisment în plan vertical și ulterior asupra persoanei în cauză, provocându-i leziuni la nivelul gleznei unui membru inferior.

De asemenea, în urma focurilor de armă, unul dintre gloanțe ar fi ricoșat, lovind un minor de 13 ani, care se afla pe o stradă lăturalnică.”, au transmis reprezentanții IPJ Tulcea într-un comunicat de presă.

Copilul prezenta o plagă prin împușcare în partea stângă în abdomen, iar inițial a fost transportat la un spitalul din Măcin, după care la Spitalul Județean din Galați. Starea acestuia este una stabilă.

„Copilul venea de la școală pe bicicletă și din nefericire șoferul care se afla băut la volan nu a oprit la semnalul poliției. A făcut o manevră greșită și a vrut să fugă, iar polițiștii au tras cinci gloanțe, un glonț l-a atins pe șofer la nivelul piciorului și altul a ricoșat în copilul care se afla pe bicicletă.

Amândoi sunt în afara oricărui pericol”, a declarat Ali Kilo Salah Eddin, managerul SAJ Tulcea, într-o intervenție la Digi24.