ULTIMA ORĂ! Traian Berbeceanu: Am luat în calcul carantinarea pe zone în București

Noul prefect al Capitalei, Traian Berbeceanu, spune că, în eventualitatea introducerii altor măsuri, s-a luat în calcul și carantinarea pe zone în Capitală ca măsură de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.

Mai mult, Traian Berbeceanu spune că în privința locurilor de joacă, forțele de ordine vor fi direcționate și vor face verificări, potrivit Digi24.

Prefectul Capitalei subliniază faptul că nu vrea să se creeze o emoție publică, înainte de o decizie a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

„În mod categoric am luat-o în calcul, cel puțin vizavi de anumite zone. Nu vrem să se creeze emoție publică sau să fie interpretate măsurile noastre într-un fel sau altul. Forțele de ordine vor fi direcționate în acest sens, inclusiv Poliția Locală, vor face verificări în acest sens”, a declarat Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, la gândul.ro.

Cel mai probabil ședința CMSU va avea loc lunea viitoare când se împlinesc două săptămâni de când suntem în scenariul roșu.

Traian Berbeceanu a declarat în această seară la Antena 3 că este posibil ca în București să fie impuse „anumite restricții pe timp de noapte”.

„Dupa intrunirea CNSU vom hotari care sunt masurile care se pastreaza, daca se iau si alte masuri, in functiile de analizele care se fac. Nu am spus niciodata despre carantinare asa cum s-a preluat in anumite publicatii, am spus ca e posibil sa fie impuse anumite restrictii pe timp de noapte, dar nu pot sa ma antepronunt inainte de decizia CNSU”, a declarat Traian Berbeceanu.