Uluitor! Pacienții primesc oxigen în parcarea spitalului, din tuburi, în propriile mașini

Pandemia împinge cadrele medicale să recurgă la măsuri extreme pentru a salva cât mai multe vieţi. Medicii Spitalului Județean de Urgență Buzău au adoptat o soluție pentru a-i putea trata pe pacienții cu Covid.

Pentru că nu mai au locuri în spital, pacienții sunt tratați provizoriu în propriile mașini, după cum se vede din imagini.

Pacienţii care au dificultăți de respirație și care așteaptă rezultatul testelor PCR, primesc oxigen direct în ambulanţele cu care au fost aduşi la Spitalul Județean de Urgență Buzău. De asemenea, se vede cum cineva este tratat chiar în maşina personală.

Astfel, în parcarea spitalului au fost montate mai multe tuburi de oxigen, mai ales în condiţiile în care unitatea medicală stă prost la capitolul locuri disponibile pentru bolnavii de Covid.

Totul depinde de cât de repede se eliberează paturile în spitale sau în containere. Tocmai din acest motiv, oamenii ajung să fie trataţi în ambulanţe sau în maşinile personale chiar şi peste noapte, stau cu tuburile de oxigen lângă ei şi aşteaptă un loc în spital.

Medicii spitalului județean de urgență Buzău au adoptat o soluție extremă pentru a-i trata pe pacienții suspecți de Covid care au dificultăți de respirație și așteaptă rezultatul testelor PCR.

Astfel, în parcarea spitalului au fost montate câteva tuburi de oxigen legate la măști speciale care sunt utilizate chiar în mașini de pacienții care așteaptă în parcare rezultatul testului Covid.