Uluitor! Penitenciarul Jilava a cumpărat măști de la o firmă controlată de Sile Cămătaru

Starea de Urgență prin care a trecut țara noastră la începutul epidemiei de COVID-19 a permis mai multor instituții ale statului să achiziționeze în mod direct, fără proceduri suplimentare, măști de protecție.

Acum că lucrurile s-au mai linișit și nu mai suntem sub restricții și interdicții, încep să apară în spațiul public detalii interesante despre firmele care au avut de câștigat de pe urma epidemiei.

Publicitate

Astfel, firme care înainte pandemie aveau alte activități comerciale, au ajuns să vândă echipamente medicale pentru lupta împotriva Coronavirusului.

Un caz uluitor îl reprezintă și societatea EvaTech Electronics, care a vândut mai multor instituții publice măști de protecție și care, se află în ”coordonarea” ginerului temutului interlop Sile Cămătaru, reiese din ancheta celor de la RiseProject.

Și nu orice instituție publică, ci tocmai Penitenciarul Rahova a achiziționat măști de protecție în valoare de 31.775 lei (fără TVA) de la socetatea EvaTech Eletronics, de ale cătrei intermedieri se ocupă Emanuel Daniel Dan, zis și ”Manu Bombardieru”, ginerele liderului interlop Sile Cămătaru.

Și nu doar Penitenciarul Jilava a achiziționat măști de la acea firmă, ci și Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat București, Compania de Apă Olt, iar în cazul Adiministrației Lacuri, Parcuri și Agrement București, oferta a fost neacceptată la termen.

Mai multe informații despre ancheta RiseProject, puteți citi aici.

 

Publicitate